Smiješno i žalosno: Veliki SDP-ovci a ne plaćaju članarinu godinama

FaH

U najmanju ruku, moglo bi se reći smiješno. U javnost su procurile informacije kako su neki od “velikih” SDP-ovaca godinama izbjegavali plaćati članarinu.

Poznata je činjenica da se u manjim gradskim ili općinskim organizacijama članarine teško naplaćuju, no kad je riječ o vodećim ljudima SDP-a koji bi trebali biti primjer onda neke stvari nisu jasne, u najmanju ruku nedopustive.

Nedavno se doznalo da bivši predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović duguje stranci poveći iznos za članarinu, koju je manjim dijelom umjesto njega namirio Arsen Bauk.

Mediji su došli i do informacije da je među većim dužnicima i Neven Mimica, član Europske komisije i jedan od stotinu najbolje plaćenih dužnosnika Europske unije.

Iako je u medijima izašla informacija da Mimica duguje navodno 12.000 kuna, iz te stranke informacija je demantirana, jer kažu da Mimica duguje članarinu tek za tri mjeseca što se prema stranačkom statutu ne smatra prekršajem.

Kako piše Novi list, u vrhu stranke su zabrinuti i žele saznati tko medijima plasira (dez)informacije o dugovima za članarinu.

Stoga su članovi Predsjedništva SDP-a Franko Vidović i Rajko Ostojić zatražili na sjednici Predsjedništva u četvrtak navečer da se utvrdi tko je medijima, kako kažu, plasirao tendencioznu tezu o dugovanjima za članarinu.

Poznato je da je i nekadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović dugovao više od 5.000 kuna, što je i sam potvrdio uz obrazloženje da je “stranka njemu dala puno, ali jednako tako i on njoj, čak i u materijalnom smislu”.

“To je privatna stvar svakog pojedinca. Tko je to dao u javnost, nije učinio dobro”, kazao je Milanović.