Slučaj Agrokor bit će najveći proces hrvatskog pravosuđa

Foto: Hina

Iako optužnica protiv Ivice Todorića, njegovog sina i ostalih suradnika još nije podignuta, već se sada zna da će biti teška oko milijardu kuna te da bi suđenje moglo trajati godinama.

“Ni mi ne možemo puno toga shvatiti, mislimo da se jedna te ista situacija pet puta stavlja na teret!”, komentirala je situaciju s optužnicom prije godinu dana Jadranka Sloković, odvjetnica Todorića.

Bivši vlasnik Agrokora i dvojica njegovih sinova, ali i najbliži suradnici, našli su se pod istragom. Odgovornost za navodno mutne poslove u očevu koncernu, negira i Ante Todorić.

“Moj klijent s optimizmom gleda na ishod ovog postupka. Nada se da u odnosu na njega optužnica ne bi bila niti podignuta, jer smatra da ništa od onog što je radio preko 20 godina koliko je bio zaposlen u Agrokoru, nije kazneno djelo” , objasnio je stav svog klijenta, odvjetnik Fran Olujić.

Optužnica bi se trebala temeljiti na financijsko – knjigovodstvenom vještačenju, koje se čeka. Suđenje bi prema svim predviđanjima trebalo trajati godinama, piše Dnevnik.hr.