Slovenski premijer oduševljen: Melania nije zaboravila slovenski jezik i staru domovinu

Foto: Twitter

Slovenski premijer Miro Cerar oduševljen je što američka prva dama Melania Trump nije zaboravila na staru domovinu i da još govori materinji jezik.

“Možemo biti ponosni što je prva dama SAD-a iz Slovenije i da nije zaboravila slovenski jezik. Dapače, vrlo dobro govori slovenski i uvijek je vesela kad može razgovarati o našoj domovini”, kazao je Cerar u Bruxellesu nakon summita država NATO saveza na koji je američki predsjednik poveo i svoju suprugu Melaniju Trump.

Ona je rođena u Sevnici kod Krškog, ali je domovinu napustila u mladim godinama, gradeći manekensku karijeru, a u SAD-u se udala za nekretninskog magnata i sadašnjeg predsjednika s kojim ima i sina Barrona.

Cerar je na summit u Bruxellesu poveo i svoju partnericu Mojcu koja je sudjelovala u neformalnom damskom programu, a također je imala prilike razgovarati s Melanijom, rođenom Knavs.

“Melaniju smo sada već dobro upoznali i ti razgovori su uvijek vrlo ugodni, a naravno da razgovaramo na slovenskom jeziku”, kazao je Cerar, izrazivši nadu da će američka prva dama jednom biti u prilici i posjetiti staru domovinu.

Sadašnja američka prva dama prva je na tom položaju u povijesti kojoj engleski nije materinji jezik i druga koja nije rođena na tlu SAD-a. U Sjedinjenim državama žive i njeni roditelji Viktor i Amalija, te sestra Ines, pa jezik iz starog kraja može često prakticirati. Navodno je malo “slovenščine” u kontaktu s djedom i bakom naučio i Melanijin i Donaldov sin Barron. (H)