Slovenska policija potvrdila 2 incidenta u Savudrijskoj vali

Slovenska policija je potvrdila da su se jučer dogodila dva incidenta u Savudrijskoj vali, piše slovensko Delo.

Prema njihovim, hrvatski ribari su dva puta ušli u područje nadzora slovenske policije, a napustili su ga nakon upozorenja policajaca. Navode da je u prijepodnevnim satima prvi hrvatski ribarski brod ušao u područje njihova nadzora i počelo s ribolovom.

Izvijestili su da je slovenska policija upozorila ribara da je u slovenskom teritoriju, a potom su stigli u hrvatski policijski brodovi.

“Posada slovenske policije je upozorila posadu hrvatske policije da se nalaze u području nadzora slovenske policije. Plovila hrvatske policije i hrvatska ribarska brodica su potom napustili to područje i krenuli prema Savudriji”, izvijestili su iz slovenske policije.

Prema navodima Slovenaca, do drugoga incidenta je došlo popodne, kada je na područje slovenskog nadzora uplovilo druga ribarska brodica i dva plovila hrvatske policije, a nakon upozorenja su se okrenuli i vratili prema Savudriji. Iz slovenske policije tvrde da se njihovo postupanje nije promijenilo u odnosu na postupanje prije odluke arbitražnog suda.

Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je izvijestilo da je tijekom dana zabilježilo tri slučaja povrede crte razgraničenja na moru, prenosi Večernji list.