Dr. Slobodan Škalamera: ” Vidim da je svaki moj dan proveden u Domovinskom ratu, u Lici, na Velebitu imao smisla i vjerujem u dobrotu ovog naroda i u institucije ove države”.

dr. Slobodan Škalamera (Ličko ratište 1992. godina) Izvor: Dražen Prša

Dr. Slobodan Škalamera, otac Matka Škalamere na kojega je bila uperena hajka po nacionalnoj osnovi, od “bolesnog srbina povratnika” koji se mučki povukao nakon niza “bolesnih nacionalističkih” izjava, optužbi da je fizički napadnut u čemu mu je svesrdnu podršku pružilo SNV, po puštanju njegovog sina Matka iz zatvora dao je kratku izjavu.

Treba spomenuti da je dr. Slobodan Škalamera jedan je od onih liječnika koji su se od prvog dana agresije na Hrvatsku uključili pomaganju u obrani od agresora, na svoj način, spašavajući ljudske živote bez razlike na nacionalnost, vjeroispovijed ili bilo koju drugu pripadnost, što je potvrdio spašavanjem na stotine ljudskih života (između ostalog i autoru ovog teksta).

Iako je obitelji Škalamera nanesena teška duševna bol, u izjavi dr. Slobodan Škalamera ističe da od svih natpisa koji su bili u medijima želi ostati po strani, bez razlike što se dalje bude događalo.

“Ja sam odgajan u duhu dobrote, poštivanja i uvažavanja svih ljudi. Mnogima je poznato da sam tijekom Domovinskog rata, prošao sve, Ličko ratište, Otočac, Gospić, Brinje, Rijeku, Specijalnu policiju, skoro cijeli Velebit i uvijek sam imao samo jedno na pameti, da se borim za sve drage ljude, građane naše države, naše domovine, bez obzira na boju, vjeroispovijed, nacionalnost ili bilo što”, kazao je dr. Škalamera.

Ono što drži kao jedini kriterij koji je imao prema ljudima je, da li je netko dobar ili nije.

“Sada, nakon provedena tri katastrofalna dana mogu samo suosjećati sa svojom bolesnom ženom koja je dobivala kemoterapiju u dnevnoj bolnici i čitala prije tri dana prvu objavu u Novom listu. Možete li zamisliti kako se osjećala ?! Na sve načine pokušat ću svojoj supruzi nadoknaditi sve, no i dalje ostajem pri uvjerenju da smo se izborili za dobru državu a ovi ekscesi, laži, podmetanja, sporadične su stvari.

Moj sin Matko spada u ovo što ja cijenim i vrednujem, i svim prijateljima, hvala Bogu ima ih po cijeloj Hrvatskoj i šire, od kojih sam dobivao poruke podrške duboko sam zahvalan.

Vidim da svaki moj dan proveden u Domovinskom ratu, u Lici, na Velebitu imao je smisla i vjerujem u dobrotu ovog naroda i u institucije ove države. Ne želim nikakve ksenofobične kontekste i stidio bi se da se uz moje ime i prezime povezuje bilo kakav ksenofobični, nacionalistički, ružni ili prljavi potez, kazao je dr. Slobodan Škalamera.

Nacionalno/D.P.