Sljeme: Snježna kraljica je dobila zeleno svjetlo

Iako su sportska borilišta nakratko utihnula, organizatori Snježne kraljice imaju radni Božić. Naime, Crveni spust obišla je delegacija Međunarodne skijaške federacije (FIS), koja je dala zeleno svjetlo za održavanje slalomskih utrka Svjetskog kupa 3. i 4. siječnja.

Količine snijega su dovoljne, odlične, skijalište radi. Naši dečki i cure sutra će trenirati, već danas su trenirali. Na Sljemenu je FIS-ova snježna kontrola bila usmjerena prema tome da se dogovori kakva će biti završna preparacija staze, rekao je direktor Snježne kraljice Vedran Pavlek.

Predstavnici FIS-a su bili zadovoljni sa stanjem slalomske staze na Sljemenu te su pohvalili organizatora i djelatnike skijališta Sljeme zadužene za pripremu staze. Zahvaljujući njihovom trudu Crveni spust je bio spreman i prije planiranog termina FIS-ove kontrole, pa je dobio „zeleno svjetlo“ za utrke 3. i 4. siječnja dan ranije od očekivanog.

“Vrlo sam zadovoljan viđenim na Sljemenu i trenutnim stanjem Crvenog spusta pa danas nismo trebali razgovarati o potvrdi održavanja ili eventualnom otkazivanju utrke.

Razgovaralo se isključivo o planu završne pripreme staze kako bi najbolje svjetske slalomašice i slalomaši 3. i 4. siječnja na Sljemenu imali što bolje uvjete“, rekao je Emmanuel Couder.

Danas je FIS obavio kontrolu Crvenog spusta uoči održavanja Snow Queen Trophy. Količine snijega su zadovoljavajuće i…

Posted by Skijalište Sljeme on 25. prosinca 2017