Sliškovića optužili da je nacionalist! Evo kako im je odgovorio….

Temperamentni trener Zrinjskog, Blaž Slišković, komentriao je uoči ogleda 4. kola Lige za prvaka BiH protiv Sarajeva žestoke prozivke na svoj račun. Naime već nekoliko puza jasno je naglasio da postoji razlika između Bosne i Hercegovine i kako je dobrom dijelu Saveza i države krivo što se Zrinjski bori za naslov.

Zbog svojih riječi proglašen je nacionalistom od dijela medija i javnosti u BiH. Baka je komentirao te navode.

“Žao mi je dići ruke od BiH nogometa. Ne treba mene nitko prozivati onakvim i ovakvim. Dobro se zna tko sam i što sam. Ja sam prvi 1992. nosio dres BiH reprezentacije i bio kapetan Sušiću, Baždareviću u Koblenzu kada je reprezentacija igrala neslužbene, humanitarne utakmice. Dolazio sam iz Pescare o svom trošku da bih igrao. Gdje su ljudi koji danas mene kažnjavaju bili 1992.? Bio sam izbornik 2000., otišao u Sarajevo raditi kada je to bilo nepojmljivo ovdje, išli su samo političari koji danas mene prozivaju.

Nije njima smetalo što idu u Sarajevo, prozivali su mene što idem u muslimanski dio. Mene nije zanimao muslimanski dio, zanimao me je uspjeh reprezentacije, jer sam se smatrao i danas se smatram građaninom Bosne i Hercegovine. Ja sam ovdje rođen i smatram da je ovo moja država, bez obzira na moju nacionalnost”, rekao je Slišković.

Napomenuo je i kako nikada nije imao nijednu drugu državu i komentirao probleme koji muče BiH nogomet.

“Nikad nisam rekao da imam rezervnu državu, niti smatram bilo koju državu svojom rezervnom. Ovo je moja država i ovdje ću tražiti svoj napredak. Meni smeta kada me netko proziva da sam nacionalist, da sam fašist, da sam ovakav ili onakav. Svojim izjavama želim utjecati na napredak BiH nogometa. Ne može nas vaditi samo reprezentacija. Nestat će i Džeka, Pjanića, Lulića…

Odakle ćemo crpiti igrače za reprezentaciju, pa samo iz domaćih klubova? Nema više nekih koji su se rodili prije 20 godina u dijaspori. Ovdje moramo napredovati u omladinskim školama, infrastrukturi i pokušati odavde crpiti igrače. Sramota je da u Mostaru u posljednjih 20 godina nema igrača kvaliteta Bajevića, Vladića, Hadžiabdića i pokojnog Matijevića. Što smo napravili”, zapitao se Baka. (Dnevno.hr)