Slavonski Brod – Crveni križ dostavlja vodu starima i nepokretnima

Djelatnici i volonteri Hrvatskog Crvenog križa rano jutros dostavili su gotovo 9000 litara vode u bocama slabo pokretnim stanovnicima Slavonskog Broda i okolnih naselja koji su ostali bez pitke vode, izvijestio je u subotu Crveni križ.

Riječ je o vodi u bocama namijenjenoj ranjivim skupinama ljudi – starima, nemoćnima, bolesnima i nepokretnima.

Vodu im dostavlja 25 volontera i djelatnika Crvenoga križa na kućnu adresu i dosad je dostavljena za 85 korisnika. Za svaku osobu osigurano je u prvoj fazi 18 litara pitke vode.

“Za sve ostale građane osigurane su cisterne s pitkom vodom te Hrvatski Crveni križ moli sve one građane koji su pokretni da si na cisternama u gradu sami osiguraju vodu jer je naša prva zadaća pobrinuti se za one koji do pitke vode ne mogu sami,” poručuje Crveni križ.

Također moli građane koji znaju za nepokretne susjede da se jave Crvenom križu na broj 035 444 554 kako bi i tim ljudima mogli dostaviti pitku vodu.

Ako se problemi s pitkom vodom na brodskom području nastave, Hrvatski Crveni križ u kratkom roku spreman je dostaviti još 20.000 litara pitke vode, poručuju iz te udruge.

Jučer, u petak, 30. ožujka utvrđeno je da je voda sa slavonskobrodskog vodocrpilišta onečišćena ugljikovodicima i ne može se koristiti niti nakon prokuhavanja. Cisterne danas dostavljaju pitku vodu mogu na sedam mjesta u gradu i na tri mjesta izvan grada.

Na sastanak Stožera civilne zaštite danas u Slavonski Brod u 14 sati dolaze predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministar zdravstva Milan Kujundžić.