Slaven Letica: Šokirala me i užasnula vijest da je uhićen Damir Škaro

Slaven Letica/Izvor: HRT

Poznati hrvatski političar, sociolog, kolumnist, publicist i sveučilišni profesor Slaven Letica ostao je zatečen informacijom da je poznati hrvatski sportaš Damir Škaro uhićen slijedom prijave za silovanje.

O Damiru Škari na svojoj Facebook stranici napisao je:

Moram biti krajnje iskren i reći da me je šokirala i užasnula vijest da je uhićen bivši boksač, olimpijac, saborski zastupnik i još svašta-nešto dr. Damir Škaro. Uhićen je zbog kaznene prijave zasad nepoznate liječnice kojoj se za pomoć obratila zaposlenica Autokluba Siget koju je g. Škaro navodno silovao. Strašna je to optužba. Ako se pokaže i dokaže točnom, potvrditi će kako nitko i nikada ne može proniknuti u tajne ljudske duše i naravi.

Damira poznajem vrlo dugo. Bio sam recenzent nekoliko njegovih knjiga, pa i promotor njegove prve knjige „Marketing u politici 21. stoljeća“. U promotivnom slovu prije dvadeset godina (1999.) u prepunoj Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade rekao sam ono što mislim i danas: da me fascinira činjenica da netko tko je dobio stotinu ili petsto tisuća izravnih boksačkih udaraca u glavu ima uopće potrebu za – pisanjem knjiga.

Damir sebe smatra i javno se predstavlja kao veliki vjernik te kao plemeniti čovjek koji je uvijek spreman braniti i pomoći slabe i ranjive.

Predsjednik Tuđman ga je volio jer je na prvu crtu bojišnice, doduše na „kratki izlet“, odveo Hrvatsku sportsku satniju u kojoj su bili, primjerice, Perica Bukić, Branko Cikatić, pa i Ante Nobilo, a pridružili su im se, kod odlaska u Komarevo, Jura Stublić, Dino Dvornik.

G. Škaro ima dvije prelijepe kćeri i krasnu suprugu što optužbu za silovanje čini još strašnijom.

Damir ŠkaroMoram biti krajnje iskren i reći da me je šokirala i užasnula vijest da je uhićen bivši boksač, olimpijac,…

Objavljuje Slaven LeticaSrijeda, 4. rujna 2019.