Slaven Letica: Pomoćnicu ministrice Lidiju Kralj treba smjeniti – ZBOG NEZNANJA !

Slaven Letica/Izvor: HRT

Poznati hrvatski političar, sociolog, kolumnist, publicist i sveučilišni profesor Slaven Letica nije mogao otrpjeti neznanje pomoćnice ministrice dr. Blaženke Divjak, Lidije Kralj koja je gostovala u Novom danu N1 televizije koja je komentirala početak primjene obrazovne reforme u hrvatskim školama, pa joj je na svoj način preko društvene mreže komentirao njeno izlaganje i dao ocjenu “zbog neznanja”.

Prenosimo objavu u cjelosti:

Već prvog dana „Škole za život“ i nove školske godine pomoćnica ministrice dr. Blaženke Divjak po imenu i prezimenu Lidija Kralj „kraljevski“ je, nekad bismo kazali ZORNO, pokazala zašto je jedan od aksioma HNS-ove i HDZ-ove pokusne/eksperimentalne škole odium prema „bubanju“, tj. učenju, pamćenju, studiranju, znanju. Gostujući na N1 televiziji, jedna od brojnih neprijateljica „bubanja“ Lidija Kralj zorno je posvjedočila kako naprosto NE ZNA odgovoriti na niz pitanja Tihomira Ladišića. Nije ih „nabubala“.

Na pitanje Ladišića kako su u programu/kurikulumu spolnog odgoja definirani začeće i život, rekla je da te definicije nisu dio kurikuluma građanskog odgoja. Nakon toga je priznala da to zapravo NE ZNA. Vlastito neznanje ovako je objasnila: “Nisam ekspert i nemam taj kurikul u glavi, ali pogledat ću i pronaći odgovarajuće reference i definiciju kasnije.“ Dakle, pomoćnica ministrice taj kurikul „nema u glavi“, pa je u odgovoru na pitanje pokušala koristiti ideale-dogme nove obrazovne filozofije Škole za život: „kritično mišljenje“ i „kreativno mišljenje“.

Tijekom razgovora ZORNO je pokazala da još štošta što bi kako pomoćnica ministra morala imati „nema u glavi“. Nije, primjerice, „imala u glavi“, tj. nije znala: nije znala koliko se škola zatvara i u koliko osnovnih škola neće biti prvih razreda jer nema niti jednog djeteta; nije znala koliko su trajali tečajevi za učitelje za rad s nadarenom djecom i djecom s poteškoćama u učenju itd. NIJE ZNALA.

Prvog školskoga dana pomoćnica ministrice Lijdija Kralj pala je na ispitu iz „bubanja“ i znanja te bi naprosto morala podnijeti ostavku ili biti smijenjena.

Padom na ispitu iz osnovnih znanja „Škole za život“, Lidija Kralj pokazala je zašto je „bubanje“ ili „štrebanje“ ELEMENTARNE PRETPOSTAVKE svakoga MIŠLJENJA (analitičkog, dijalektičkog, kritičkog, nihilističkog, pozitivnog, kreativnog), a ne rudiment navodno zastarjele, suvišne i nemoderne školske prakse.

Dakle: Lidija Kralj, nedovoljan jedan i – pa pa!

Nažalost, smrtni neprijatelji „bubanja“ i „štrebanja“, tj. marljivog i stručno, učiteljski usmjeravanog, učenja i studiranja, svi su trenutno vladajući prosvjetni birokrati-neznalice na čelu s Velikom Reformatoricom dr. Blaženkom Divjak i njenim političkim makroom Ivanom Vrdoljakom Mudonjom.

Zašto bi, zapravo, trebalo hitno smijeniti pomoćnicu ministrice dr. Blaženke Divjak Lidiju Kralj – ZBOG NEZNANJAVeć…

Objavljuje Slaven LeticaPonedjeljak, 3. rujna 2018.