Sladoljev: Da živimo u normalnoj zemlji, Beljak više ne bi bio čelnik stranke

Saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev opetovao je u ponedjeljak kako je skandalozan twit šefa HSS-a Kreše Beljaka da zloglasna tajna policija, Udba, očito, nije ubila dovoljno ljudi, te istaknuo kako Beljak – da “živimo u normalnoj zemlji” – više ne bi bio čelnik parlamentarne stranke”. 

 Zamislite da u Njemačkoj čelnik parlamentarne stranke izjavi da njemačka tajna služba nije pobila dovoljno ljudi, napravio je ‘paralelu’ zastupnik koji je prvi reagirao na Beljakov twit, naglašavajući da u Njemačkoj takav političar ne bi više egzistirao u politici. 
 Beljaka je, podsjetio je, pozvao da podnese ostavku i da se ispriča, a za ispriku koju je objavio kaže da je “nemušta, i da nije dovoljna”. 

  “O njoj se, prvenstveno, trebaju oglasiti  žrtve komunističkog sustava i članovi HSS-a”, kaže Sladoljev, tumačeći kako te žrtve prolaze “ono što su doživljavale u komunističkom sustavu”. 
“Radi se o tome da su ubijane cijele obitelji, pa i djeca i da je Beljak tom izjavom povrijedio sve žrtve”, kazao je zastupnik, naglašavajući kako bi se o Beljakovoj izjavi trebao očitovati HSS-ov koalicijski partner, SDP, unutar “kojega je bilo sličnih izjava”, poput one Nenada Stazića. 
  Reakciju očekuje i od političke javnosti, a na upit – što ako izostane, odgovara kako to znači da je Hrvatska “na neki način kontaminirana zemlja”. 

 Sladoljev je zadovoljan anketama koje govore da je Most treća politička snaga, potvrđuje da pregovara s Miroslavom Škorom, kojeg je podržao na predsjedničkim izborima. “Komunikacija je dobra, vidjet ćemo kako će se to odvijati. Za izbore se pripremamo kao da izlazimo samostalno”, rekao je novinarima u Hrvatskom saboru.