Skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije

U Sisku je danas održana Skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske. Zajednica osnovana 2005.godine u svom članstvu okuplja 12 udruga s područja od Vukovara do Dubrovnika s ukupno 5 000 tisuća članova.

Svaka udruga u sastavu Zajednice radi prema vlastitom programu i planu radu, a jednom godišnje članovi se okupe na Sportskim susretima branitelja policajaca.

Najponosniji su pak na činjenicu da posljednjih šest godina na obljetnici Oluje u Kninu njihov predstavnik, uz predstavnike specijalnih postrojbi, profesionalnih brigada te djecu i roditelje poginulih branitelja, ima čast držati državni stijeg.

Na taj doprinos policajaca podsjetila je i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić:

“Često to ponekad i zaboravimo ali policajci su bili prvi koji su stali u obranu Domovine, poglavito kod nas na području Sisačko moslavačke županije za koju ja stalno ističem da je druga po stradanjima iza Vukovarsko srijemske županije, jer 97 policajaca je poginulo na području naše županije”.

Petar Mirošević član predsjedništva Udruge branitelja PU Dubrovnik 1991 kazao je da su na tom području u Domovinskom ratu poginula 42 policajca, a njihovi preživjeli suborci sjećanje na tu žrtvu čuvaju svojim vrijednim radom.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske u Sisačko- moslavačkoj županiji ima oko 1400 članova, a kruna njihovog djelovanja trebalo bi biti skorašnje postavljanje spomenika poginulim suborcima u Sisku u parku ispred sjedišta Županije.