Povezite se

Politika

Škoro: Svejedno mi je hoću li pobijediti u prvom ili drugom krugu

Objavljeno

-

Kandidat za predsjednika Miroslav Škoro rekao je u četvrtak u Osijeku kako mu svejedno hoće li izbore dobiti u prvom ili drugom krugu, ali je siguran da će ih dobiti, a za ankete o njegovim izgledima je rekao da su one „vrlo osebujne“ i više služe „oblikovanju javnosti, nego istraživanju mišljenja javnosti“.

Škoro je to izjavio novinarima prije održavanja predizbornog skupa u osječkom kinu „Urania“.

 Rekao je da je kao rođeni Osječanin položio puno ispita studirajući u svojem gradu te da je došlo vrijeme „da položi ispit za predsjedničkog kandidata u svojem gradu“.

 U vezi s anketama rekao je kako se „događalo da netko tko po anketama dva dana prije izbora ima četiri posto, na izborima osvoji devet posto glasova. To nije standardna devijacija, to je promašaj veći od sto posto, rekao je.

 “Vidjeli smo i da jedan predsjednički kandidat u jednoj anketi ima šest posto, a u drugoj  14 posto. Ima zemalja koje su zabranile ankete prije izbora, ne pozivam na bilo kakvu zabranu, ali smatram da će najbolja anketa biti sami izbori“, rekao je Škoro.

 Govoreći o štrajku prosvjetnih radnika i pretpostavci da će oni najvjerojatnije odbiti novu ponudu Vlade, zaključio je kako to više nije pitanje samo novca, jer prema onome što je doznao u razgovoru s jednim profesorom koji je u školi počeo raditi šezdesetih godina prošlog stoljeća odnos prema nastavnicima se nije promijenio.

„To je pitanje nečeg drugoga, to je pitanje ponosa, pitanje statusa, a ne samo novca. Žalim djecu i roditelje, no podržavam prosvjetare u njihovoj pravednoj želji da budu izjednačeni u svojem akademskom statusu, to je najvažnije. To zanimanje je u potpunosti obezvrijeđeno“, rekao je.

Za najavu premijera Andreja Plenkovića da će se koeficijenti mijenjati svima u javnim službama u sljedećih godinu dana, Škoro je ocijenio kako je to „licemjerni dio hrvatske politike i ljudi koji misle da su oni najvažniji, da se zbog njih ustvari događa politika. “Najprije ih odbiju, onda kažu da novaca ima pa im nešto ponude, to je nedosljedna politika koja se mora mijenjati“ zaključio je.

Na pitanje kako komentira to što ga je predsjednica  Grabar Kitarević prozvala jer nije bio u Osijeku 1991.,  rekao je kako je važna pozicija s koje se govori.  „Vjerojatno su u strahu velike oči, a strah je znak nemoći“, ocijenio je Škoro.

Za izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana kako su odnosi između Mađarske i Hrvatske  „patili u vrijeme kad je premijer bio Zoran Milanović , odgovorio je kako Hrvatskoj sve susjedne zemlje trebaju biti partneri i sa svima se mora razgovarati dostojanstveno štiteći hrvatske interese.

„Bio sam generalni konzul Hrvatske u Mađarskoj i smatram da je mađarski narod izuzetno prijateljski narod prema Hrvatskoj. Tamo imamo značajnu hrvatsku manjinu, Mađarska nam je pomogla kad je bilo najteže, primili su na desetke tisuća izbjeglica u vrijeme Domovinskog rata, istaknuo je Škoro dodajući da bi trebalo pitati protukandidata Milanovića što je mislio “kada je činio to što je činio Mađarskoj.”

Također je rekao i kako je predsjednica rekla da je on bio nagrađen trećerazrednom funkcijom u Mađarskoj.

“Mađarska je bila strateška i najvažnija zemlja za Hrvatsku u vrijeme rata, za vrijeme akcije Oluja i u vrijeme mirne reintegracije. Ako ima zemalja s kojima nemamo baš najbolje odnose, morat ćemo sjesti i dogovoriti se“, zaključio je Škoro.

Politika

Zvijezda petokraka simbol je masovnih grobnica i progona neistomišljenika!

Published

on

Ilustracija

Nakon današnje objave potpredsjednika splitskog SDP-a da je crvena zvijezda petokraka bila simbol borbe za slobodu i borbe protiv fašizma oglasila  se HSP Spit priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti.

Temelj hrvatske države je obrambeni i oslobodilački Domovinski rat u kojem smo se upravo borili protiv  zločinačke zvijezde petokrake. Hrabri hrvatski sinovi na čelu su nosili hrvatski grb, oko vrata krunicu, a u srcu ljubav prema svome domu i domovini.

Drugovi iz SDP-a, vi ste malo antifašisti, malo ste partizani pa ste ponekad čak i hrvati, ali nažalost jugoslavenski duh uvijek živi i prevladava u Vama i vašim istomišljenicima.

Ono po čemu je najprepoznatljivija vaša zvijezda jest jedan od deset najvećih masovnih ubojica i zločinaca 20-og stoljeća zloglasni Josip Broz Tito. Kada želimo pronaći određene podatke o njemu na uvijek se pokraj njegova imena uvijek pojavljuje definicija da je komunistički diktator i masovni ubojica.
Ono po čemu se možemo sjećati Josipa Broza Tita jesu pokolj na Bleiburgu, križni putevi, mnoge otkrivene i neotkrivene jame (Huda, Kevina, Husina…), obračun s hrvatskim proljećarima, zloglasni logori (Goli otok, Lepoglava itd.), ubojstva i progoni emigranata…

Veličanje Josipa Broz Tita znači odobravanje i podržavanje masovnih ubojstava, likvidacija političkih neistomišljenika, progona, tortura, zatvaranja, robijanja i svih metoda koje je koristio zloglasni komunistički sistem. Iako je i službeno proglašen jednim od najvećih zločinaca u 20. stoljeću izgleda da još uvijek ima svoje istomišljenike i sljedbenike, a zamislite, nose naziv „antifašisti“.

Koristimo i ovu prigodu da Vladu RH, ali i ostale nadležne institucije upozorimo na primjenu europske
Rezolucije kojom se zabranjuje isticanje simbola totalitarnih režima uključujuću i zloglasni komunistički režim.

S obzirom da smo članica Europske unije i kao takvi bi trebali poštivati njezine odluke uistinu nam nije jasno zbog čega državne institucije ne zabrane i javno osude ovakvo veličanje zločinačke zvijezde petokrake.

HSP Split

Ucitavanje vijesti

Politika

Splitski HDZ: Ne namjeravamo sudjelovati u svađama

Published

on

Splitski HDZ priopćio je u utorak poslijepodne kako ne namjerava sudjelovati u svađama te je pozvao da se politička i nepolitička prepucavanja ostave za izbornu kampanju sljedeće godine, kad će se održati lokalni izbori.

“Hrvatska demokratska zajednica kao vodeća stranka na razini Grada Splita nema namjeru sudjelovati u suvišnim raspravama i svađama, ni referirati se na neprimjerene izjave pojedinih gradskih vijećnika. Čvrsto i jasno stojimo uz našega gradonačelnika Andre Krstulovića Opare”, navodi se u priopćenju splitskoga HDZ-a.

Iz splitskog HDZ-a pozvali su na dijalog sve sudionike u političkom životu Splita, ističući kako interes građana i grada treba biti iznad svega ostalog.

“Normalno funkcioniranje Gradskog vijeća i donošenje ključnih odluka, poput rebalansa proračuna kojim su obuhvaćeni negativni utjecaji pandemije koronavirusa, jesu preduvjet kako bi te ciljeve postigli. Razna politička i nepolitička prepucavanja ostavimo za izbornu kampanju koja nas očekuje sljedeće godine jer u ovom trenutku interes grada i građana treba biti jedini fokus svih”, poručio je splitski HDZ.

Predsjednik splitskoga SDP-a i gradski vijećnik Goran Kotur danas je oštro kritizirao splitskoga gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i koaliciju HDZ-a s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma optužujući ih za nerad i loše vođenje grada.

Ucitavanje vijesti

Politika

Škoro: Nemoguće da Plenković ništa ne zna o aferi Janaf

Published

on

Zagreb, 22.09.2020 - Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić dali su izjavu za medije na temu novih otkrića o aferi Jana. Na fotografiji Miroslav Škoro.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u utorak je ustvrdio da premijer Andrej Plenković o aferi Janaf mora znati puno više nego što prikazuje te pozvao da se objavi gdje je sada 1,96 milijuna kuna mita koje je od poduzetnika Kreše Peteka primio direktor Janafa Dragan Kovačević.

“Treba zdravorazumski upitati – gdje su novci i zašto se u tom trenutku nije reagiralo”, istaknuo je Škoro na konferenciji za novinare u povodu afere Janaf u kojoj je policija tajno snimila poduzetnika Krešu Peteka kako donosi 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću,

Dodao je kako je Domovinski pokret zabrinut zadnjim izjavama premijera Plenkovića koji je na sva novinarska pitanja o aktualnoj aferi danas odgovarao da “ne zna i da nije njegovo da o tome išta zna”.

“Smatramo da netko tko je predsjednik Vlade i ima poluge vlasti treba znati puno više nego što on pokušava sada pred hrvatskom javnošću pokazati i prikazati sebe kao čovjeka koji bi želio nešto napraviti, ali nažalost ne može jer ne zna”, rekao je Škoro upitavši kako je moguće da Plenković ne zna što mu rade direktori velikih javnih poduzeća.

“Mislimo da je sramota da predsjednik Vlade na taj način minorizira veliku beskrupuloznu pljačku”, istaknuo je.

Politički tajnik stranke Mario Radić upozorio je da je primopredaja novca u “klubu” Dragana Kovačevića bila 8. studenoga prošle godine, uoči Martinja kada je počinjala predizborna kampanja za predsjedničke izbore na kojima su kandidati bili i tadašnja predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro.

Tjednik Nacional tvrdi kako je Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice, osobno bio nazočan u Kovačevićevom klubu u Slovenskoj ulici  kada je bila sporna primopredaja mita te da policija nije reagirala kako ne bi predsjednici upropastili kampanju.

Škoro je rekao kako je moguće da nije bila riječ o mitu nego o donaciji za kampanju Grabar Kitarović.

“Čini mi se da je sve moguće, ali to neće ništa promijeniti. Indikativno je da smo mi na taj dan objavili kampanju, da su na taj dan razmijenili novce i da je netko zaustavio istragu. Ili je pustio da se u mrežu ulovi još više riba ili je jednostavno pustio Kovačevića da uzme novce i da ih onome kome je trebao dati ne bi li taj netko napravio ono što je trebao, a rezultat znamo svi”, rekao je Škoro.

Poručio je kako netko mora odgovoriti koji je to valjani razlog da se u tom trenutku nije reagiralo, kao i odgovoriti na pitanje gdje su sada ti novci.

“Mi sada razgovaramo o nečemu što bi trebala biti tajna procesa istrage, ali nedostaje i memorijska kartica gdje su pohranjeni podaci o slučaju Rimac. Rimac, Kovačević, Petek, malo HDZ-a i SDP-a spržili su 10 do 15  borbenih zrakoplova i nikome ništa”, istaknuo je Škoro koji za sebe tvrdi da nikada nije bio u klubu Dragana Kovačevića u Slovenskoj 9.

Inače, suprug bivše predsjednice Jakov Kitarović potvrdio je u međuvremenu kako je točna informacija da je lani u jesen bio u “klubu” u Slovenskoj ulici, koji mediji povezuju s osumnjičenim u aferi Janaf Draganom Kovačevićem, no napominje da tamo nije vidio ništa sumnjivo, te da on nije bio ni s kime u poslovnim odnosima.

“Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kime od prisutnih osoba”, navodi se u priopćenju punomoćnika Jakova Kitarovića.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije