Škoro: Plenkoviću je trgovačka koalicija važnija od građana

Zagreb, 15.5.2020 - Domovinski pokret obilježio je kod Spomenika hrvatskim žrtvama na Bleiburgu i Križnim putevima na zagrebačkom Mirogoju Dan sjećanja na žrtve Bleiburga. Izaslanstvo Domovinskog pokreta predvodio je predsjednik Miroslav Škoro. Na slici Željko Glasnović, Miroslav Škoro, Zlatko Hasanbegović i Hrvoje Zekanović.. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da je odlukom o raspuštanju Sabora abdicirao u teškom političkom trenutku, pokazavši kako mu je važnija njegova trgovačka koalicija od sudbine građana.

“Žalosno je da je premijer Plenković sa svojom trgovačkom koalicijom abdicirao u jednom od vrlo teških trenutaka za Hrvatsku, pokazujući da je njemu važniji rezultat na izborima, da mu je važnija trgovačka koalicija i pozicije, nego sudbine građana”, kazao je Škoro na zagrebačkom Mirogoju.

Nakon polaganja vijenaca na Spomenik hrvatskim žrtvama na Bleiburgu i križnim putevima novinarima je izjavio da će saborski zastupnici u ponedjeljak, odlukom o raspuštanju, napraviti “zajedničku fotografiju završnog čina tragikomedije žetončića i svih onih koji su u trgovačkoj koaliciji s HDZ-om obnašali vlast zadnje četiri godine”.

Upitan kako napreduju pregovori s potencijalnim koalicijskim partnerima, među kojima je i Most, Škoro je naveo da pregovori napreduju dobro.

Na putu smo stvaranja čvrste koalicije nasuprot političkom duopolu

“Mislim da gradimo pobjedničku priču i koaliciju, da smo na putu da stvorimo jednu čvrstu, kvalitetnu i dobru koaliciju koja će se suprotstaviti političkom duopolu koji nas ugnjetava zadnjih 20 godina”, kazao je.

Upitan je li moguće da Domovinski pokret nakon izbora surađuje s HDZ-om, Škoro je odgovorio kako je spreman “raditi do zadnje kapi svojih mogućnosti za stvaranje pobjedničke koalicije kojoj neće trebati nitko nakon izbora”.

Dodao je kako vjeruje u pobjedničku koaliciju, a da će birači odlučiti što će se dogoditi, izrazivši uvjerenje da hrvatski narod neće dopustiti da ga se dalje “vuče za nos”. 

O mogućnosti suradnje s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, Škoro je kazao da Penava mora svoj riješiti status u HDZ-u, stranci kojoj pripada, nakon  čega se “vrlo rado” mogu voditi razgovori s njim i svima onima koji drugačije misle od političke oligarhije koju vodi HDZ.

Nitko nije odgovarao za žrtve poraća II. svjetskog rata 

Izaslanstvo Domovinskog pokreta obilježilo je na Mirogoju Dan sjećanja na žrtve Bleiburga zajedno s koalicijskim partnerima, predstavnicima Bloka za Hrvatsku te Hrvatskim suverenistima.

“Našli smo se ovdje danas da komemoriramo i odamo počast svim žrtvama koje su u poraću Drugog svjetskog rata izgubili svoje živote jer su bez suda i presude hladnokrvno ubijeni, za što nitko do sada nije odgovarao”, poručio je Škoro. 

Nacionalno/Hina