Povezite se

Politika

Škoro objavio popis svoje imovine ali i koliko godišnje zarađuje

Objavljeno

-

Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro objavio je u petak na internetskoj stranici Domovinskoga pokreta popis svoje imovine, nije navodio njezinu vrijednost uz napomenu da imovina nije na prodaju, te da je određivanje njezine vrijednosti posao za procjenitelja.

Škoro je u objavi naveo i da je od danas, 20. ožujka, direktor “MB kvadrata” – tvrtke u kojoj je suvlasnik, dopustio besplatno parkiranje na sva 44 parkirališna mjesta u Zajčevoj ulici u Zagrebu. Tako će, zbog krize izazvane koronavirusom, rampa parkinga ostati podignuta do daljnjega, dodao je.

Škoro: Nisam zakonski obvezan objaviti popis imovine

Škoro navodi da iako kao ‘poduzetnik, umjetnik i osnivač političkoga pokreta’, nije zakonski, ni na bilo koji drugi način obvezan objaviti popis imovine, to čini  kako bi “pružio primjer svima koji žele transparentno služiti narodu”.

S tim u vezi, dodao je da je prodao vlasnički udio od pet posto u tvrtki “Omega software” kako bi više od stotinu zaposlenih, uglavnom inženjera, moglo normalno funkcionirati na tržištu.

Kada je pak riječ o investicijskim fondovima, Škoro je napomenuo da vrijednost udjela u investicijskim fondovima ovisi o tržištu te da će navesti i te podatke kada to bude obvezan učiniti.

Škoro je svoju imovinskoj karticu razvrstao u 21 točku, od kojih se dvije odnose na kuće  – jedna u zagrebačkim Gračanima površine s garažom od gotovo 400 četvornih metara s dvorištem od 698 četvornih metara koja je u vlasništvu njegove supruge Kim Ann Škoro od 2002., te druga u Tribunju površine od 455 četvornih metara s dvorištem od 1058 četvornih metara u kojoj ima polovicu vlasničkog udjela i to od 2017.

Također, vlasnik je zemljišta u Donjoj Drenovi od više od deset tisuća četvornih metara, gdje ima i pola vlasničkog udjela u zemljištu od gotovo dvije tisuće četvornih metara. Vlasništvo nad tim zemljištima stekao je 2010.    

U Mitrovcu Miroslav Škoro je pak vlasnik vinograda površine 16.195 četvornih metara, livade od 7791 četvornoga metra i šume od 2719 četvornih metara.

Njegova supruga vlasnica je triju oranica u zagrebačkom Resniku ukupne površine od 1795 četvornih metara a ima i pola vlasničkog udjela u zemljištu u Zajčevoj ulici u Zagrebu površine od 1251 četvornoga metra, a vlasnica oranica i zemljišta je od 2019.

Supružnici Škoro imaju svaki od po 276 dionica Hrvatskoga telekoma (HT) koji su stekli 2007, a Miroslav Škoro vlasnik je i dvaju grobnih mjesta – u Višnjevcu i na Mirogoju.

Sa suprugom Kim Ann suvlasnik je tvrtke “Campus d.o.o.” od 2002., a polovicu vlasničkih udjela ima u tvrtki “MB Kvadrat d.o.o.” od 2006. Spomenute tri tvrtke su u Zagrebu, a vlasnik je i četvrtine udjela u tvrtki “Monperin d.d.” iz Bala , također od 2006.

Škorina supruga zaposlena je i njezina su godišnja primanja 110.540 kuna – od kojih 60.000 kuna od najamnina, a 50.540 iznosi njezina godišnja netto plaća.

Škorini brutto honorari, naveo je, iznose pak oko 700 tisuća kuna godišnje, a napomenuo je i kako sam uplaćuje doprinose.     

Nacionalno/Hina

Politika

Vlada: 43 milijuna kuna za pomoć na suzbijanju epidemije koronavirusa u BiH

Published

on

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas

Za poticaj zdravstva na suzbijanju epidemije virusa Covid-19 u BiH hrvatska je Vlada u državnom proračunu osigurala financijsku pomoć u ukupnom iznosu od 43 milijuna kuna.

Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku kojom je novac osiguran na razdjelu Ministarstva zdravstva (40 milijuna kuna) te Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (3 milijuna kuna).

Novac će biti doznačen za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Ministar zdravstva Vili Beroš objasnio je kako je taj novac osiguran u proračunu temeljem ustavne odrednice prema kojoj Hrvatska štiti i promiče prava i interese svojih državljana koji žive i borave u inozemstvu, odnosno jamči osobitu skrb i zaštitu dijelovima hrvatskoga naroda izvan RH.

Nakon sjednice Vlade, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas izjavio je novinarima kako je riječ o dobroj odluci, jer njome pomažemo i Hrvatima u Hrvatskoj u obrani od epidemije.

“Hrvati žive duž granice od tisuću kilometara koju imamo s BiH i pomažući njima pomažemo ustvari sebi. Mi smo, kako uvijek govorimo, jedan nedjeljiv narod i u ovom trenutku zajedno s ustanovama koje su nam iskazale svoje potrebe, sukladno situaciji na terenu, a prije svega sukladno mogućnosti koje one imaju, mi smo odlučili pomoći”, rekao je.

Mislim da je to upravo ona solidarnost koja mora biti na djelu, tim više što govorimo o hrvatskom narodu bez obzira gdje on živi, dodao je Milas.

Ucitavanje vijesti

Politika

Škoro: Pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu je među ključnim ciljevima

Published

on

Miroslav Škoro/Ilustracija

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u četvrtak kako je pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu jedan od ključnih ciljeva Domovinskog pokreta u budućem razdoblju.

“Upravo sad, kad smo pokazali da smo snažni kao narod, izronila je skoro zaboravljena tema – Imunološki zavod u Zagrebu”, napisao je Škoro na svojoj Facebook stranici te ustvrdio da od 1994. do danas vlasti pokušavaju izbrisati taj Zavod iz kolektivnog sjećanja.

Podsjetio je da je Imunološki zavod prije 1994. proizvodio više vrsta cjepiva i krvnih pripravaka, među najboljima u svijetu.

Cjepiva je, dodao je, prodavao velikim, mnogoljudnim zemljama poput Rusije i Indije, na Bliskom istoku, ali i Švicarskoj gdje je držao i 100 posto tržišta za neka cjepiva.

“Ovih dana struka je ukazala da bismo, da imamo Imunološki, mogli uzimati plazmu od naših pacijenata koji su preboljeli koronavirus, izdvajati protutijela koja je organizam stvorio tijekom bolesti te ih koristiti u liječenju”, napisao je Škoro i istaknuo da je ponovno pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu jedan od ključnih ciljeva Domovinskog pokreta. 

Ucitavanje vijesti

Politika

Miro Bulj: “Zabili nam uhljebi u sudačkoj nadoknadi”

Published

on

Nakon što su štićenici Doma za stare i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu prebačeni u splitsku bolnicu, i nakon što je potvrđena zaraza koronavirusom kod 10 korisnika tog doma, “gromoglasno” se oglasio preko Facebook stranice saborski zastupnik Miro Bulj poručivši da su Županije leglo stranačkog uhljebljivanja i da je u Splitsko dalmatinskoj županiji najgore. 

Evo što je poručio i koga je prozvao:

Koronavirus ušao je i u prvi starački dom u Hrvatskoj i dogodilo se to u baš u Splitu u domu pod upravom županije! Nažalost, potvrđuje se sve ono što ponavljam već godinama.

Županije su leglo stranačkog uhljebljivanja, a najgora je situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Županija je za ravnatelja ovog doma za stare i nemoćne u Splitu imenovala Ivana Škaričića, bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Omiša koji je propao kao lokalni političar pa je uhljebljen na mjesto ravnatelja doma.

Cijenu tog uhljebljivanja plaćaju danas svojim zdravljem štićenici doma koji su očito već danima pokazivali simptome bolesti #COVID19, ali se o tome šutjelo. U cijeloj Hrvatskoj život je stavljen na čekanje upravo kako bismo spriječili širenje zaraze među najugroženijim građanima, našim starijima.

Slušali smo i slušamo što nam govore stručnjaci, disciplinirano podnosimo kućnu izolaciju da bismo spasili živote, a onda slušamo i gledamo bahate HDZ-ove uhljebe kako lakonski i nonšalantno govore da su štićenici doma 10 dana imali simptome a da oni nisu ništa poduzeli.

Zašto smo sve zatvorili kad se zahvaljujući propustu HDZ-ovog, Sanaderovog i Bobanovog uhljeba virus širi upravo po staračkom domu gdje nikako nije smio doći!

Nažalost, župan Boban nije prihvatio moj zahtjev i zahtjev vijećnika Mosta za smjenom Škaričića zbog nesavjesnog poslovanja i minusa u poslovanju Doma za starije i nemoćne kojeg ponavljamo iz godine u godinu. Na svakom godišnjem izvješću jedino su vijećnici Mosta u županiji tražili Škaričićevu ostavku a Boban i Sanader kojeg je Plenković postavio za potpredsjednika Sabora uporno su ga branili.

Hoće li oni koji su ga uhljebili i branili odgovarati ili će samo Škaričić biti odgovoran?

ZABILI NAM UHLJEBI U SUDAČKOJ NADOKNADIKoronavirus ušao je i u prvi starački dom u Hrvatskoj i dogodilo se to u baš u…

Objavljuje Miro BuljSrijeda, 8. travnja 2020.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije