Škoro: Nakon lokalnih izbora moguće su značajnije promjene

Osijek: Podružnica Domovinskog pokreta održala osnivačku skupštinu

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro rekao je u nedjelju kako je siguran da će nakon lokalnih izbora Domovinski pokret ostati barem treća po snazi politička stranka, a vjeruje da su moguće i značajnije promjene.

Uoči osnivačke skupštine stranačke podružnice za Osječko-baranjsku županiju Škoro je rekao novinarima kako je ovo jedanaesta podružnica koju osnivaju, čime najavljujju “vrlo ozbiljnu utakmicu, već na slijedećim lokalnim izborima”.

Siguran sam da će Domovinski pokret ostati barem treća po snazi politička stranka u Hrvatskoj, ako ne dođe, a u to vjerujem, i do značajnijih promjena na političkoj sceni u Hrvatskoj, poručio je Škoro.

Na upit novinara jesu li razmišljali o kandidatima za osječkog gradonačelnika i osječkog-baranjskog župana, Škoro nije konkretno odgovorio kazavši kako će se to odlučiti u predstojećoj demokratskoj proceduri.

“Mi smo demokratska stranka i ne funkcionira tako da postoji faraon koji to sve skupa imenuje. U demokratskoj proceduri poslušat ćemo što imaju reći županijska podružnica i temeljni ogranci, pa ćemo onda iskristalizirati ljude koji će najbolje zastupati ovaj grad i županiju”, istaknuo je Škoro.

Kandidat za predsjednika županijske podružnice Krešimir Čabaj rekao je kako su do sada osnovali devet temeljnih ogranaka, i time stekli preduvjete za osnivanje organizacije na županijskoj razini.

Želimo pozicionirati Domovinski pokret kao nezaobilazan politički faktor na političkoj sceni Osječko-baranjske županije, a u konačnici osvojiti vlast i ponuditi toliko nasušne promjene cijelom hrvatskom društvu, poručio je Čabaj.