Povezite se

Vijesti

Škoro: “Milanović kaže – ili mi ili oni. Ja mu poručujem: i mi i oni smo protiv tebe!”

Objavljeno

-

Izvor: faH

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro održao je predizborni skup u splitskoj Lori.

Kolinda Grabar-Kitarović poručuje mi mašući knjižicom da je to njezin program. Ja da sam predsjednik pet godina mahao bih rezultatima”, kazao je Škoro, jedan od istaknutijih kandidata na predsjedničkim izborima, piše Dnevnik.hr.

Dodao je i kako bi “u knjižici trebao biti vozni red – da se maknemo s ceste, da nas ne pogaze”. Istaknuo je i kako će zatražiti vraćanje arhiva iz Beograda te da se plati odšteta svima koji su tijekom rata bili u logorima.

Napao je i Zorana Milanovića: “Milanović kaže – ili mi ili oni. Pa za Boga miloga, dokle više mi ili oni?? Ja mu poručujem: i mi i oni smo protiv tebe!”

Naveo je i kako će se izboriti da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini bude “ne konstitutivan, nego suvere. Cirkus je i ‘vamo i tamo”.

Nacionalno/N1.

Vijesti

Madajk: U Berlinu smo kao zemlja partner omogućili prezentaciju hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na najvećem svjetskom sajmu

Published

on

Dodao

BERLIN Više od 1800 izlagača iz čak 72 zemlje svijeta na impozantnih 118 200 m2 izložbenog prostora predstavlja svoje proizvode na 85. sajmu Zeleni tjedan, najvećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije.

Od petka do nedjelje sajmom je prošlo već 100.000 posjetitelja, što je više nego prošle godine, a očekuju ukupno oko 400.000 posjetitelja do kraja sajma, na kojem radi 10.000 ljudi.

Hrvatsko izaslansto danas je 100-tisućitog posjetitelja sajma, par iz Berlina, nagradilo s poklon paketom hrvatskih prehrambenih proizvoda. Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak ističe kako su očekivanja od ovog međunarodnog sajma u potpunosti ispunjena.

– U Berlinu smo postavili cilj da kao zemlja partner omogućimo prezentaciju hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na najvećem svjetskom sajmu poljoprivrede, hrane i hortikulture. Zadovoljstvo i pozitivni utisci naših OPG-ova i prehrambene industrije u prva tri dana sajma potvrda kako će Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica planirano za ovogodišnji nastup i ostvariti. Stoga, krećemo s planovima za 2021. po završetku sajma, kazao je Majdak.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Tragedija u Međimurju: Pješakinja poginula u naletu auta, vozač pobjegao!

Published

on

U Orehovici teška prometna nesreća! Nepoznati vozač naletio je na pješakinju te pobjegao s mjesta nesreće. 49-godišnja žena podlegla je ozljedama na licu mjesta. Policija traga za vozačem.

Oko 19:30 u Orehovici na kolniku županijske ceste-2022, u nastavku ulice Nikole Tesle, došlo je do prometne nesreće, naleta vozila na pješakinju, starosti 49 godina, sa područja Međimurske županije.

Nesretna žena preminula je na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda, priopćila je policija.

Nepoznati vozač udaljio se s mjesta događaja, te se za njim traga.

Ucitavanje vijesti

Svijet

Čović: Nakon 12 godina održat će se izbori u Mostaru

Published

on

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović ustvrdio je u nedjelju da će se na jesen prvi put nakon 12 godina održati izbori za lokalna tijela vlasti u Mostaru, izražavajući očekivanja da će se izmijeniti i izborna pravila za biranje Doma naroda i Predsjedništva.

U intervju za Novinsku agenciju Federacije BiH (FENA) Čović je rekao kako se vode intenzivni razgovori s vodećom bošnjačkom Strankom demokratske akcije (SDA) kako bi se postigao dogovor o Mostaru.
„Sigurno će biti organizirani izbori u Mostaru 2020. godine. Taj problem će se riješiti, to je sasvim izvjesno. I to u za to predviđenim zakonskim rokovima“, rekao je Čović.

Ustavni sud BiH je 2010. godine po apelaciji tadašnje predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto (HDZ BiH) poništio odredbe Izbornog zakona BiH o načinu biranja vijećnika u Gradsko vijeće iz šest gradskih područja. Nakon toga je aktivistica Naše stranke Irma Baralija prošle godine pred Sudom za ljudska prava u Strasbourgu dobila presudu protiv BiH jer u Mostaru građani godinama ne mogu birati tijela vlasti.

Čović je pojasnio kako je suština tih presuda da se pronađe način izbora 35 vijećnika za Gradsko vijeće, dok pak bošnjačka SDA inzistira na promjeni Statuta i donošenju posebnog zakona o Mostaru kojim bi se onemogućila dominacija brojnijih Hrvata nad Bošnjacima u tome gradu.
„Meni se čini da je realno postaviti plan do kraja trećeg mjeseca da taj posao završimo“, istaknuo je čelnik HDZ-a. Dodao kako se zajedno s time treba postići dogovor o izmjeni izbornog zakonodavstva o načinu biranja Doma naroda i Predsjedništva BiH gdje pak Hrvati traže zaštitu od preglasavanja brojnijih Bošnjaka. Po njegovim riječima HDZ-ov prijedlog i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora temelje se na idejama federalizma koje baštini Europska unija kao standard, te da se u BiH uz građane trebaju zaštititi i tri naroda.

Čović je uvjeren kako bi se nakon izmjena Izbornog zakona BiH trebali stvoriti uvjeti za izbor nove Vlade Federacije BiH i predsjednika toga entiteta.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije