Škoro: Imamo unutarstranačkih nerazumijevanja, ali kod nas nema trgovine

Split, 29.11.2020 - Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije održao Osnivacku skupštinu. Na slici Miroslav Škoro. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

U Splitu je u nedjelju osnovana podružnica Domovinskog pokreta (DP) za Splitsko-dalmatinsku županiju u nazočnosti predsjednik DP-a Miroslava Škore, koji je rekao da unutar DP-a postoje nerazumijevanja, oni to ne zataškavaju, ali, dodao je, “kod nas nema trgovine”.

Za predsjednika Splitsko-dalmatinske organizacije Demokratskog pokreta izabran je Nikola Grabovac. Kazao je da nazočnost predsjednika DP-a Škore osnivačkoj skupštini u Splitu pokazuje koliku važnost Demokratski pokret pridaje toj županiji.

“Samom činjenicom da imamo određenih unutarstranačkih nerazumijevanja koje demokratski iznosimo pred javnost, pokazujemo da smo mi drugačiji – mi to ne zataškavamo. Onaj tko se ne slaže s politikom tolerancije, demokracije, razumijevanja dogovora i argumentiranog razgovora, taj slobodno može otići, a posebice oni koji su došli u Domovinski pokret da bi trgovali – kod nas trgovine nema”, poručio je Škoro u Splitu.
Nedavno su neki mediji pisali kako se raspada splitski ogranak Domovinskog pokreta te da 23 člana najavljuju istupanje iz stranke zbog nezadovoljstva politikom vodstvo stranke prema tom gradu i Dalmaciji.
Škoro je, komentirajući te napise, izjavio da ‘ne treba nasjedati na provokacije’. Dodao je da su četvorica “uistinu bili članovi” Demokratskog pokreta, a preostalih 19 nisu.
“Mi nismo klasična stranka, pokušavamo u teškim epidemiološkim uvjetima osnovati stranku, znamo kako je bitno da imamo ljude na terenu, ali isto tako znamo da je bitno ne nasjedati na kojekakve provokacije”, ustvrdio je.
Dodao je kako je Domovinski pokret do sad osnovao 120 temeljnih ogranka diljem Hrvatske te tri županijske podružnice, a Splitsko-dalmatinska je četvrta županijska podružnica.

Najavio je da će Domovinski pokret nastaviti osnivati svoje temeljene ogranke i županijske podružnice od Dubrovnika do Zadra.

Mi ćemo nastaviti raditi bez obzira na one koji nas pokušavaju destabilizirati. Kako svečano dođu k nama, mi ćemo ih još svečanije ispratiti, a onda oni mogu ponovno nastaviti ručati s onim koji su ih poslali ne bi li ugrozili nastavak rada i nastanak Domovinskog pokreta, izjavio je Škoro.

Rekao je i da je Split bitan grad za cjelokupnu hrvatsku povijest, posebice za suvremenu povijest.
Predsjednik Splitskog ogranka Domovinskog pokreta Jakov Meštrović je kazao kako zbivanje u tom ogranku “neće bitnije uzdrmati” Domovinski pokret.

“Radi se o nekoliko članova koji možda nisu zadovoljni svojom pozicijom. Neki članovi su isključeni, a neki još nisu službeno isključeni. Kolegama koji se ne vide više u Domovinskom pokretu želimo svu sreću na njihovom političkom putu”, kazao je Meštrović.

Na novinarski upit hoće li Domovinski pokret imati kandidat za splitskog gradonačelnika na lokalnim izborima u svibnju 2021., Meštrović je kazao da o tomu još nije razgovarano.
“Za sad još nismo razgovarali o tome, ali ako bude potrebno ja sam spreman preuzeti tu funkciju,” poručio je.