Škorić splitski HDZ najavio kandidaturu za potpredsjednika stranke

Voditelj splitskog HDZ-a Petar Škorić je na svojoj Facebook stranici objavio kandidaturu za potpredsjednika Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u koji će se održati u ožujak.

Njegovu objavu na Facebook profilu objavljujemo u cijelosti.

“Poštovane članice i članovi HDZ-a, s ponosom ističem svoju kandidaturu za potpredsjednika Hrvatske demokratske zajednice na unutarstranačkim izborima koji će se održati 15. ožujka 2020. godine.

Srcem i dušom djelujem u Hrvatskoj demokratskoj zajednici od 1989. godine i s njom sam proživio sve njezine uspone i padove, djelujući na različitim razinama, uključujući i dužnost predsjednika druge najveće organizacije u državi, u gradu u kojem HDZ obnaša vlast.

Nakon toliko godina djelovanja i vjernosti stranci svojom kandidaturom, uz potporu Gradske organizacije HDZ Split, želim dati doprinos daljnjem jačanju, izgradnji i razvoju naše stranke, promičući hrvatske nacionalne interese, svjetonazorske i demokršćanske vrijednosti.

Zalagat ću se za važnost svakog člana naše stranke jer jedino uspostavom snažnog unutarstranačkog dijaloga možemo utvrđivati jasan smjer političkog djelovanja kroz koji će se očuvati zajedništvo i politička snaga koja u ovom trenutku izostaje, a koju stranka svojim djelovanjem svakako zaslužuje.

To je najbolji put da našu stranku sačuvamo i organizacijski ojačamo, kako bi postala politička snaga koja će zadržati sve svoje tradicionalne glasače i biti prihvatljiva svim hrvatskim domoljubima.

HDZ je bila i ostala politička snaga koja treba našem narodu osigurati dostojanstvo, ponos i optimizam, a mladima vjeru u bolju i sretniju budućnost.

Zato kroz ovaj unutarstranački proces imamo priliku izabrati one najbolje i najkvalitetnije među nama, koji će stranci dati političku snagu da se suoči sa svim izazovima vremena koje je pred nama”, stoji u Facebook objavi Petra Škorića.

Podsjećamo kako je na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća dpgpvpreno su da će unutarstranački izbori biti raspisani 7. veljače, nakon čega će početi procedura izbora predsjednika i zamjenika te četiri potpredsjednika stranke.-a, njegova zamjenika i četiri potpredsjednika.

Izbori na kojima će biti izabrano novo vodstvo HDZ-a održat će se 15. ožujka, a bude li potrebno, drugi krug izbora bit će 22. ožujka.

Po Statutu HDZ-a, da bi se mogli natjecati na izborima, kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika te stranke moraju skupiti pet posto potpisa od ukupnog broja članova, a potpredsjednici tri posto. Ukupan broj članova bit će definiran na dan raspisivanja izbora, a on se kreće oko 210.000.

Potpise kandidati moraju skupiti 15 dana prije izbora kako bi se oko 1. ožujka znalo tko su kandidati za najvažnije dužnosti – predsjednika HDZ.

Poštovane članice i članovi HDZ-a,s ponosom ističem svoju kandidaturu za potpredsjednika Hrvatske demokratske zajednice…

Objavljuje Petar ŠkorićSubota, 8. veljače 2020.