Skinuo ‘Tita’ s trga pa ga posjetila policija

Nakon što se medijima i na društvenim mrežama pohvalio da je skinuo ploču s Trga maršala Tita, Nevena Brajkovića, vlasnika kafića u centru Zagreba, jutros je posjetila i policija.

“Razgovor s policijom je obavljen oko 9 sati”, kazao je Brajković u kratkom razgovoru za tportal.

Brajković je, prema vlastitom priznanju, skinuo ploču u utorak oko 16 sati s istočne strane trga, na križanju s Ulicom Andrije Hebranga, čija je lokacija udaljena manje od 300 metara od tog kafića.

Vlasnik je pozirao fotoreporteru Hine s pločom u rukama i pismom u kojem piše da je 1988./1989. proveo 500 dana u zatvoru u ime, kako ga je nazvao, “ovog zlikovca i njegovih sljedbenika”.

Pitanje kako će postupati u ovom slučaju tportal je postavio i zagrebačkoj policiji, no do objave ovog teksta nisu dobili odgovor. Brajković bi mogao zaraditi prekršajnu prijavu, poput onih koji su svojedobno u Vukovaru skidali ćirilične ploče.

“To je najmanje čega se bojim. Ja sam 1984. osuđen za verbalni delikt, a 1988. i 1989. proveo sam 500 dana u zatvoru. Hrvatski sam branitelj i nemam se čega bojati”, kazao je Brajković na pitanje o eventualnoj prijavi.