SKANDALOZNO Dio prosvjetara pokušava djecu uvući u štrajk


Neki članovi  vijeća roditelja Osnovne škole Rapska u zagrebačkoj Sigečici očito ne prezaju pred  moralnim niti etičkim dvojbama na koji način omasoviti štrajk prosvjetnih djelatnika i  kako u konačnici polučiti pobjedu u srazu s Vladom RH.

Uz kordinaciju s ravnateljicom i pojedinim članovima Vijeća roditelja, i jednim učiteljem-roditeljem, šalju se napuci da svaki član vijeća roditelje upozna da se organizira manipulacija s  djecom kako bi i najmlađi išli na prosvjede. Idejnim začetnicima ove rašomonijade očito je promaklo u kojoj se mjeri na ovaj način krše prava djeteta, a djeca postaju oruđe u njihovim rukama, za njihove interese. Kako smo već spomenuli najcrnje u ovoj priči je činjenica kako su  pojedini Članovi vijeća roditelja zaposlenici škole, odnosno učitelji. Sve se ovo događa u vrijeme kadasve više roditelja osuđuju štrajk, uz činjenicu da je ustavno pravo djece-pravo na obrazovanje.

Poruka iz ove priče jest kako će djecu koja budu prosvjedovala pazit učitelji, a što će biti sa onima koji se ne odazovu? Možda ih čekaju lošije ocjene?

S ovim nemoralnim trgovinama preko leđa djece upoznata je i pravobraniteljica za djecu, od koje svakako očekujemo promtnu reakciju po službenoj dužnosti, a u skladu sa svim zakonskim i moralnim uzusima struke

I na kraju valja otvoreno postaviti pitanje: Ima li mjesta u nastavnom i odgojnom procesu za ljude koji umjesto skrbi o djeci na sve načine pokušavaju postići svoje ciljeve. Preko te iste djece.

Ekskluzivno objavljujemo SMS prepisku članova grupe Vijeće roditelja 2019/2020. (zatamnjeni podaci poznati redakciji)