Sisčani će dobiti više od 30 tisuća spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Grad Sisak uskoro će svojim sugrađanima osigurati i besplatno podijeliti više od 30.000 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, a kako je izvijestila gradska uprave, projekt je prijavljen Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s kojim je nedavno potpisan i ugovor o nabavi spremnika.

Vrijednost projekta je oko deset milijuna kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će nabavu spremnika s 85 posto prihvatljivih troškova, dok će će preostala sredstva, u visini od 15 posto, osigurati iz sisačkoga gradskog proračuna. Ukupno će biti nabavljeno 30.460 spremnika, od čega za papir 12.084, za plastiku 12.018, za tekstil 160 spremnika, te 6198 kompostera.

Nakon javne nabave, koju će provesti Fond, spremnici će biti dostavljeni Gradu Sisku, a potom podijeljeni korisnicima. Cilj ovoga projekta je poboljšanje kvalitete usluga gospodarenja otpadom, podizanje higijenskoga standarda i svjesnosti građana o važnosti razvrstavanja otpada, ali i uspostava pravednijega modela obračuna odvoza komunalnog otpada.