Sisak: Županijski vijećnici Mosta, Brigljević i Ćosić istupili iz stranke

Vijećnici sisačko-moslavačke Županijske skupštine, ujedno osnivači i čelnici Županijske organizacije Mosta NL, Milan Brigljević i Pertar Ćosić, istupili su iz stranke i u četvrtak najavili da će do kraja mandata nastaviti raditi kao neovisni vijećnici u Županijskog skupštini.

“Iako naše ostavke nisu prihvatili članovi koordinacije, a ni tajnik stranke, mi nismo odustali od svog stava da smo umorni i potrošeni od borbe za sustav, organizaciju i razvoj ljudskih potencijala u stranci s malim pomacima”, priopćili su u četvrtak Brigljević i Ćosić.

Vezano za aktualni trenutak istupanja iz Mosta napominju da je “razlog jednostavan. Nitko od ljudi koji donose odluke u stranci prije ili poslije ne bi pridavao važnost tome da dva osnivača organizacije odlaze. Sada, zbog izbora će se možda postaviti pitanje prijeke potrebe stvaranja sustava i razvoja organizacije na principima razvoja ljudskog potencijala a ne samo na pukoj zamjeni ljudi”, stoji u priopćenju Brigljevića i Ćosića. Također su naglasili da se na predstojećim parlamenatarnim izborima ne namjeravaju angažirati na listama drugih političkih stranaka. Ujedno su najavili da ostaju u županijskoj Skupštini kao neovisni vijećnici i nastavljaju suradnju s oporbom do kraja mandata.

Nezadovoljan “padom unutarnje demokratičnosti” i izostankom dijaloga saborski zastupnik Mosta Slaven Dobrović napustio je stranku u utorak. Most je posljednjih dana napustilo još dvoje članova užeg vodstva, Ružica Vukovac i Vlado Marić. Povlačenje iz politike najavila je i saborska zastupnica Ines Strenja koja je još jesenas napustila stranku, no ostala je u Mostovu saborskom klubu, dok je saborska zastupnica Mosta Nezavisnih lista Ivana Ninčević-Lesandrić najavila u srijedu da se povlači iz političkog života.Da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta NL objavila je u srijedu filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić.