Sisak: Najuspješnija razvojna agencija, SIMORA, predstavila svoj rad

U povodu 15 godina rada, svoju je djelatnost u subotu u Sisku predstavila Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije, SIMORA, koja je proglašena najuspješnijom u Europi.

Osnivač SIMORA-e, koja se može pohvaliti brojim uspješno ostvarenim velikim, ali i manjim projektima, u prvom redu financiranim iz EU fondova, je Sisačko-moslavačka županija.

U povodu 15. rođendana, prvi put je javnosti predstavljena njena djelatnost, a sadržaji su ponajprije bili predviđeni za mlade.

Izložbene prostore u središtu grada posjetio je i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je, uz čestitke, napomenuo kako je građanima SIMORA najprepoznatljivija po velikim ostvarenim projektima, kao što je izgradnja središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice, te utemeljenja Poduzetničkog inkubatora u Novskoj, u kojem je otvoreno čak 67 malih tvrtki iz područja gaming industrije.

“Simoru ćemo nastaviti razvijati, unaprijedit ćemo njene djelatnosti i svim djelatnicima želim nastavak uspješnog rada i ostvarenje brojnih novih projekata”, rekao je Celjak.

Direktor SIMORA-e Mario Čelan je napomenuo kako je predstavljen samo manji dio aktivnosti agencije, uz napomenu da su uz velike možda značajniji i brojni manji projekti, iz područja ruralnog razvoja.

Zbog korištenja raspoloživih mjera i projekata oko 500 mladih ljudi nije otišlo u Irsku ili Njemačku, nego je ostalo na ruralnom području Sisačko-moslavačke županije.

“Realizirali smo i projekte za naše male poduzetnike u vrijednosti od 200 milijuna kuna, kroz koje su zaposlena 203 nova zaposlenika. Nažalost, da se u našoj sredini otvorila jedna tvrtka s 200 zaposlenih, to bi zabilježili svi mediji, a ovi rezultati ostaju nezapaženi”.

Čelan je dodao kako Razvojna agencija pruža tehničku pomoć svim gradovima i općinama u Sisačko-moslavačkoj županiji, javnim ustanovama, školama, bolnicama, poljoprivrednicima, malim i srednjim poduzetnicima, a u posljednje vrijeme i velikim tvrtkama.

Za projekte energetske učinkovitosti mogu se prijaviti i fizičke osobe, što znači da je SIMORA svojim uslugama na raspolaganju i građanima, dodao je.