Sisačko-moslavačka županija: U obrani od poplava 228 vojnika, posjetio ih general Šundov

Foto: MORH/ K. Brigljević

U obrani od poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji u petak je bilo angažirano ukupno 228 hrvatskih vojnika s motornim vozilima, čamcima i strojevima, a načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov obišao je Namjenski organizirane snage OS RH na jasenovačkom području u Jasenovcu, Košutarici i Uštici.

General Šundov razgovarao je s vojnicima na terenu i s predstavnicima lokalne uprave i Hrvatskih voda, priopćeno je večeras iz Ministarstva obrane RH (MORH)

O trenutnom stanju i angažmanu postrojba OSRH na poplavljenom području upoznao ga je čelnik Operativnog tima Taktičko zapovjednog mjesta Hrvatske kopnene vojske (HKoV) brigadir Ivica Plejić.

General Šundov sastao se i s načelnicom općine Jasenovac Marijom Mačković te predstavnicima Hrvatskih voda.

Na sastanku su razgovarali o trenutnoj situaciji na terenu i preventivnim mjerama kojim bi se spriječila eventualna puknuća nasipa i pomoglo tamošnjem stanovništvu, navode iz MORH-a.

Zahvalio je svim sudionicima na angažmanu u obrani od poplava, a posebno pripadnicima Hrvatske vojske koji danju i noću sudjeluju u aktivnostima punjenja vreća s pijeskom i izgradnji zečjih nasipa u obrani od poplava.

Pripadnici Oružanih snaga RH, angažirani su kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje i odluke potpredsjednika vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića. (Hina)