„Sisačko-moslavačka županija – najveće gradilište RH u 2018. godini”

Župan Žinić sa zamjenicima predstavio je najveće projekte koji uključuju gradnju, adaptiranje i opremanje na području Sisačko-moslavačke županije.

Župan Ivo Žinić, uz kojega su bili njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, te direktor SIMORA-e, županijske razvojne agencije, Mario Čelan, u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine, na konferenciji za novinstvo s nazivom „Sisačko-moslavačka županija – najveće gradilište RH u 2018. godini” predstavio je najveće projekte koji uključuju gradnju, adaptiranje i opremanje na području Sisačko-moslavačke županije.

Redom su to Rekonstrukcija Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Dnevna bolnica i Objedinjeni hitni bolnički prijem, izgradnja centra za posjetitelje „Crna roda“ Osekovo, Poduzetnički inkubator PISMO-NOVSKA, opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području SMŽ, energetska obnova sedam škola u SMŽ, građenje reciklažnog dvorišta na području općine Velika Ludina, osnivanje edukativno-prezentacijskog centra NATURA SMŽ u Petrinji, „Baština Zrinskih-budućnost Banovine“ integrirani program koji će obuhvatiti izradu projektne dokumentacije, obnovu kulturnih dobara i stvaranje turističke ponude.

„Osim predstavljenih projekata tu je još čitav niz projekata koje smo pripremali, koje ćemo aplicirati u ovoj godini i koje ćemo vjerojatno dobiti. Nastavljamo i vjerujem da će ova županija u 2018. biti jedna od vodećih županija po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.“ – rekao je župan Ivo Žinić.
Osam projekata ukupne vrijednosti od 220 603 550 kuna župan je novinarima predstavio u prezentaciji, koju možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

https://prezi.com/view/HMpEGHqNoPhtJoUHIMYp/