SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA I OPĆINA HRVATSKA DUBICA PREDSTAVILE UREĐENU I OPREMLJENU PLAŽU NA UNI

HRVATSKA DUBICA, 29. srpnja 2023. – sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Hrvatsku Dubicu i sudjelovao u programu svečanog otvaranja plaže na Uni u ovom mjestu.

Riječ je zapravo o promociji plaže, čije su uređenje sufinancirali Sisačko-moslavačka županija i Općina Hrvatska Dubica. Dugu tradiciju korištenja ovog lijepog položaja uz Unu, na kojem se odavno okupljaju oni koji u vruće ljetne dane traže osvježenje u svježini Une, Sisačko-moslavačka županija i Općina Hrvatska Dubica oplemenile su opremanjem i uređenjem plaže. Na raspolaganju izletnicima su sad ugrađeni roštilji, stolovi i klupe, prostor za presvlačenje,uređeno igralište za odbojku na pijesku i drugi sadržaji.

Na sam dan otvaranja Sisačko-moslavačka županija je, uz operativnu pomoć Turističke zajednice SMŽ, priredila bogat program i dan za pamćenje svima koji su došli u Hrvatsku Dubicu.

Uz posebnu pozornost najmlađima za koje su organizirane zabavne igre i animiranje, postavljeni besplatni napuhanci i omogućeno sudjelovanje i u vodenim sportovima, poput korištenja i upoznavanja sa supovima, te veliko iznenađenje, besplatan sladoled za svu djecu; za odrasle je organiziran turnir u odbojci na pijesku, a mogli su se i oni uključiti u utrku supovima.

Završetak ove subote, koja će ostati zapamćena u Hrvatskoj Dubici pripao je zabavnom programu. Nakon nastupa popularnih „Mejaša“, uslijedio je vrhunac večeri, vatromet.