Sisački HDZ: Gradonačelnica Ikić Baniček krši zakon i uništava Hokejski klub Siscia

Izvor: Nacionalno/Ilustracija

Predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak u petak je optužio sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček (SDP) i gradske vlasti za kršenje zakona, nepoštivanje odluka državnih institucija, manipuliranje  službenim dokumentima i korištenje poluga moći kako bi se uništio sisački Hokejski klub (HK) Siscia. 

 U Sisku postoje dva hokejska kluba, HK Siscia, koji je, ocjenjuju u HDZ-u, u nemilosti i nije mu omogućeno treniranje na ledu gradskog Športsko rekreacijskog  centra, i HK Sisak koji ondje trenira.

 Celjak je na konferenciji  za novinare rekao da se Hokejskom kluba Siscia onemogućuje korištenje  termina u novoizgrađenoj Ledenoj dvorani za treninge i utakmice. Sisački gradski HDZ smatra da su glavni krivci za to gradonačelnica i njezin suprug, kojeg, na temelju dokumenata koje je nedavno objavio RTL u svojoj emisiji, optužuju za utjecaj na vodstvo sisačke gradske ustanove Športsko rekreacijski centar (ŠRC).

 “Gradonačelnica koja prikriva dokumente, javno i nedvojbeno dokazano govori neistinu, omalovažava osobe s invaliditetom, sprda se državnim institucijama i ne poštuje njihove odluke; kreatorica je podjela u društvu i uzrok gubitaka povjerenja građana u učinkovit pravni sustav. Neviđeno je i skandalozno da gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u službenoj komunikaciji piše da su članovi HK Siscia, jedan dio naših sugrađana, Siščani, idioti i invalidi, i da osjeća prezir prema njima”, izjavio je predsjednik sisačkog HDZ-a Celjak. 

 HK Siscia trenutno trenira na igralištu sisačke Gimnazije, na suho, a rijetko, ako dobiju plaćeni termin, i na ledu u dvorani u Zagrebu.

 Celjak dodaje kako ne zna što je strašnije, socijalna neosjetljivost gradonačelnice koja bi trebala voditi jednaku brigu o svim građanima, prikrivanje ugovora koji dokazuje da upravo Kristina Ikić Baniček brani HK Sisciji korištenje Ledene dvorane, ili, pak, opravdavanje vlastitog supruga koji raspolaže službenim gradskim dokumentima i izdaje naredbe ravnatelju ŠRC-a.

 “Imamo saznanja da je objavljenim mailovima i dokumentima otvorena Pandorina kutija i da ćemo saznati za mnoge nemoralne i nazakonite radnje vezane uz rad Kristine Ikić Baniček”, izjavio je Celjak na konferenciji za novinare u Sisku.

 Podsjeća da je upravo Sisak nositelj titule Europski grad sporta za ovu godinu. Dodaje kako sisački HDZ zato ipak neće tražiti preispitivanje tog statusa, da zbog   spomenute ‘grupice ljudi’ grad Sisak ‘ne bi trpio sramotu’.

 Celjak ističe da HDZ, koji je u Gradskom vijeću oporba, nudi racionalna rješenja, ali i da postoji pravni put za rješenje problema. 

HK Siscia punopravni član Hrvatskog saveza hokeja na ledu

 Sisački Hokejski klub Siscia ima oko 60 članova od kojih su većina aktivni natjecatelji i natjecateljice. Natječu se u Prvenstvu Hrvatske u hokeju na ledu i inline hokeju te međunarodnoj JHL u kategorijama seniorki, seniora, U16, U13 i U11.  Također sudjeluju na domaćim i inozemnim turnirskim natjecanjima, navedeno je na službenim internetskim stranicama kluba.

 U svom radu uključen je u humanitarne akcije. Surađuje s klubovima u Hrvatskoj i u regiji. Organizira i provodi razvojne hokejaške kampove. Osmišljava i pokrećemo projekte koji za cilj imaju jači i značajniji razvoj ženskog hokeja u Hrvatskoj i regiji. HK Siscia je punopravni član Hrvatskog saveza hokeja na ledu.

 Navode i osvojene nagrade – 2016./17. Seniorke viceprvakinje Hrvatske, 2017./18. U15, ml. juniori prvaci Junior hokej lige,  2017./18. U15, ml. juniori viceprvaci u inline PH, 2017./18. Seniorke viceprvakinje Hrvatske,  2018./19. U16, juniori prvaci Junior hokej lige,  2018./19. Seniorke brončane u PH,  2018./19. Seniorke prvakinje u inline PH.