Sisačka policija protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček podiže optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira

Izvor: Nacionalno/Ilustracija

Sisačka policija protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček podiže optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira, objavila je sama Ikić Baniček na Facebooku.

Ona je kako se navodi 12. svibnja kao gradonačelnica u svom pisanom aktu vrijeđala i omalovažavala državno tijelo Službu kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke i policijske službenike čime je, stoji u obavijesti policije, počinila prekršaj.

O svemu se oglasila i Ikić Baniček koja je poslala poruku ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću.

Ikić Baniček piše kako vjeruje da svaki ministar želi iza svojeg mandata ostaviti neki projekt, rezultat rada, neki trag u povijesti ministarstva, ali u 11. danu mandata, nije očekivala da je politička represija, lažne optužbe za verbalni delikt i diskriminacija gradonačelnice jednog Grada zbog „krive“ stranačke pripadnosti, baš „projekt“ s kojim žele ostaviti trag. Sisačka gradonačelnica navodi da je u četiri godine proteklog mandata strpljivo nakon svake HDZ-ove konferencije za medije i lažnih optužbi dostavljala sisačkoj policiji opsežnu dokumentaciju temeljem njihovog zahtjeva, piše tportal.

“Čak i kada je tu dokumentaciju kao zaposlenica Policijske uprave sisačko-moslavačke „obrađivala“ tajnica sisačkog HDZ-a. Malo manje strpljenja sam imala kada su mi dostavili poziv na razgovor u svojstvu građanina malo prije 22 sata navečer uz dramatičan dolazak „marice“ koja mi je prepriječila put jer, eto baš nisu mogli do mene tijekom dana iako mi je ured udaljen točno šest metara od njihovog”, navodi Ikić Baniček.

Poručuje ministru Božinoviću da je Sisak vrlo miran i siguran Grad u kojem žive dobri, obiteljski ljudi, nenavikli da ih se tretira kao da živimo u policijskoj državi. Stoga je bila iznenađena kada su joj dva policijska službenika uručila Obavijest o podnošenju optužnog prijedloga protiv nje kao gradonačelnice Grada Siska jer je navodno u dopisu upućenom Službi kriminalističke policije ‘vrijeđala i omalovažavala službeno tijelo i policijske službenike’.

“Ovaj najnoviji biser sisačke policije ne mogu protumačiti nikako drugačije nego kao politički pritisak na mene nakon što sam suvereno pobijedila na izborima, no problem je što se kao sredstvo političkog pritiska koristi policija, koja nikada i nikako ne bi smjela biti alat u rukama politike već neovisno i stručno tijelo, što u sisačkom slučaju nažalost nije”, tvrdi Ikić Baniček.

Navodi da je policija možda imala drugačiji položaj u društvu 1976. godine, kada je napisan Zakon prema kojem j, tvrdi, lažno optužuju za verbalni delikt.

“Ja razumijem da su nalogodavci ovoga nervozni i uznemireni jer mi uza sve napore policije ništa ne mogu prigovoriti niti staviti na dušu, no smatram da policija ne bi trebala služiti njihovim političkim interesima. No, to je samo moje skromno mišljenje. Srdačno vas pozdravljam,” poručuje Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska u poruci ministru unutrašnjih poslova Božinović