Sisačka bolnica dobila najsuvremeniji respirator

Sisačka Opća bolnica “Dr. Ivo Pedišić” od ponedjeljka raspolaže s najsuvremenijim naprednim respiratorom sa zatvorenom krivuljom regulacije i svom pripadajućom opremom, vrijednim 250 tisuća kuna.

Ravnatelju bolnice Tomislavu Dujmenoviću vrijednu donaciju trgovačkog društva CE-ZA-R, Centra za reciklažu Zagreb, kao članice C.I.O.S. grupe, koja i u Sisku ima više pogona, u ime uprave je predala Tatjana Tomašević.

Kako je rekao Dujmenović, respirator će koristiti Odjel anesteziologije i s reanimatologijom intenzivnom medicinom. Budući da je i nedavno, za pandemije koronavirusa dokazano kako bolnica nema dovoljan broj respiratora, ovaj će uređaj mnogo značiti za daljnje liječenje bolesnika. Isto tako će unaprijediti liječenje oboljelih sa respiratornim oboljenjima, bilo da su to teška oboljenja ili bolesnici s COVID-19“, kazao je.  

Tomašević je istaknula da je CIOS grupacija nakon izbijanja koronavirusa donijela odluku o nabavi respiratora za hrvatske bolnice. Budući da grupa u Sisku djeluje od 2001.godine, bilo je logično da se i sisačkoj bolnici donira jedan uređaj.  Dodala je kako je uređaj nabavljen u Švicarskoj i ima veliku sigurnost provođenja mehaničke ventilacije.