Sirijac koji traži kćer: ‘U Italiji sam, želim natrag u BiH’

Sirijac koji je nestao u Hrvatskoj nakon što je preko društvenih mreža uputio dramatičan apel u kojem je tvrdio kako ga je hrvatska policija na području Plitvica na silu odvojila od kćeri, registriran je u Italiji.

Informaciju o tome da se nalazi u Italiji za RTL su potvrdili i iz udruge Are you Syrious. “Prema našim informacijama on se nalazi u Italiji jer je slijedio navodni trag kretanja svoje kćeri”, kazali su i dodali kako očekuju da se utvrde okolnosti tog slučaja, a najvažnijim smatraju da se djevojčica pronađe.

U razgovoru za RTL, 43-godišnjak je kazao da je u Italiju otišao kako bi potražio svoju kćer. Kazao je kako je naišao na krijumčare koji su rekli da je njegova kćer s iračkom obitelji otišla u Italiju te da su platili 2000 eura da ih tamo odvedu. Tragom te informacije otišao je u Trst i Milan jer su mu ljudi koji su navnodno pomogli iračkoj obitelji s kojom je bila njegova kćer, rekli da su je tamo vidjeli.

“Umoran sam i želim se vratiti u Bosnu ili Hrvatsku da je potražim. Tamo je moja djevojčica. Zapravo ne želim natrag u Hrvatsku jer je tamo opasna policija. Želim se vratiti u Bosnu”, rekao je Sirijac u telefonskom razgovoru za RTL.

Njemu u Italiji pomažu volonteri Isusovačke službe za izbjeglice koji mu pokušavaju pomoći da dođe do kćeri, pišu Vijesti.hr.