Širi se požar u zaleđu Vodica

U zaleđu Vodica buknuo je požar. Nakon što su obranjene kuće u Raslini požar se počeo širiti na sve strane. Gori makija, borova šuma i maslinici. U gašenje je uključeno više od 70 vatrogasaca. U zraku su i dva kanadera i dva Air tractora. Gust crni dim vidljiv je iz Vodica, Šibenika i s otoka šibenskog arhipelaga.

Vijetar čitavo vrijeme mijenja smjer i u jednom se trenutku širio na pet fronti. Dogodilo se ono čega su se gasitelji bojali. Vatra je prešla cestu Raslina-Zaton. Požar je udaljen oko stotinu metara od Rasline, a zaprijetio je i Zatonu. Vatrogasci su zatražili pomoć vojske.

Na požarištu blizu Rogoznice trenutačno je na terenu 17 vatrogasaca, a u pomoć su došle kolege iz Splitsko-dalmatinske županije, DVD-a Marina i DVD-a Seget, kažu u Županijskom centru 112.

U popodnevnim satima buknuo je požar kod Šestanovca, a u gašenju sudjeluju dva helikoptera i jedan Airtractor. U isto vrijeme kada je uočen požar u šibenskom području, drugi je pilot uočio još jedan požar u samom začetku na lokaciji Galovac-Gorica u Zadarskoj županiji koji je ubrzo stavljen pod nadzor. Požar na Velebitu, koji je buknuo u subotu, više nije aktivan, no ekipe su na terenu i nadziru područje. Još gori i na Svilaji u Dalmatinskoj zagori, a zbog gustog dima i loše vidljivosti kanaderi su se za sada morali povući.