Sinu HDZ-ova zastupnika određen istražni zatvor zbog prijetnji policajcima

Sudac istrage odredio je u petak, na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, istražni zatvor Tomislavu Đakiću (22), sinu HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, zbog prijetnji policajcima koji su ga uhitili u četvrtak.

Istražni zatvor Đakiću, kojem zagrebačko tužiteljstvo u svojem priopćenju od petka navečer nije objavilo identitet, određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo je priopćilo da je Đakić u četvrtak, za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, vikao na policajce u namjeri da ih zastraši. Pritom je policajcima izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana obitelji.

Mediji su objavili da je mlađi sin predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane u pijanom stanju u četvrtak ispred jednog zagrebačkog restorana vrijeđao policajce prijeteći im otkazom. Mediji dodaju da su policajci pozvani na intervenciju nakon što se ispred restorana sukobila skupina muškaraca te da je Đakić tom prilikom navodno pljunuo jednog policajca.

Stariji sin HDZ-ova zastupnika Ivan Đakić pravomoćno je osuđen na virovitičkom Općinskom sudu u studenom na uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog prijetnji i javnom poticanju na nasilje i mržnju. Ivanu Đakiću se sudilo jer je u listopadu 2018. godine, nezadovoljan pisanjem o njegovom ocu, prijetio virovitičkom novinaru Ivanu Žadi.

Ivanu Đakiću se zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju sudilo i nakon što je u povodu pravoslavnog Božića na društvenim mrežama objavio fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu četnika. Uz tu fotografiju Đakić je napisao ”svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

Virovitički mediji izvijestili su i da je Ivan Đakić potkraj prošle godine skrivio dvije prometne nesreće.