Sinčić: U NSB-u održan stravičan događaj, orgije u organizaciji ortaka

HINA/ Dario GRZELJ/

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić danas je u Saboru jučerašnju promociju knjige Martine Dalić “Agrokor: slom ortačkog kapitalizma” u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci nazvao “stravičnim i skandaloznim događajem” i “orgijama pod organizacijom ortaka”.

“Jučer je održan stravičan događaj, oskvrnuta je Nacionalna i sveučilišna biblioteka, tamo su se održale orgije pod organizacijom ortaka, to što se dogodilo je skandalozno za hrvatsko društvo i državu”, kazao je Sinčić tijekom slobodnog iznošenja stajališta.

“Umjesto da se ljudi koji su se tamo našli nađu pod istragama, na optužnicama, oni su jučer slavili kao svoj uspjeh nešto što je jako štetno za Hrvatsku… Svi su se jučer našli u NSB-u i ismijavali pravnu državu te slavili 500 milijuna koje su izvukli iz Agrokora”, ustvrdio je Sinčić.

A o tome tko su ortaci, rekao je, napisano je na prvoj strani knjige i ima ih stotinjak.

“Zamislite, Martina Dalić sebe predstavlja kao nekog tko je dokinuo i mačem sasjekao ortački kapitalizam”, uzviknuo je Sinčić upitavši zašto se nije s ortačkim kapitalizmom obračunavala dok je bila ministrica financija.