Sinčić o USKOK-ovoj akciji: Ovo je sretna scena, ali kasni 20 godina

HRT

Jutros oko šest sati policija je s nekoliko vozila došla pred Kulmerove dvore, rezidenciju obitelji Ivice Todorića. U kompleks su ušla dva policijska i dva osobna vozila. Policija je unutra, a zasad se ne zna jesu li ikoga od članova obitelji Todorić – zatekli unutar Kulmerovih dvora.

Otprilike u isto vrijeme policija je došla i na Šestinski vrh – gdje je kuća Ivana Crnjca. On je bivši član Agrokorove uprave te bivši izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide o Agrokoru.

Prema neslužbenim informacijama, policija je i u domovima bivših članica Uprave Agrokora – Piruške Canjuge i Ljerke Puljić.

Imamo i prve reakcije. Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović izjavio je jutros u “U mreži Prvog” kako je ovo bilo očekivano s obzirom na izvješće revizije poslovanja Agrokora. Državne institucije moraju raditi svoj posao, istaknuo je.

Vilibor Sinčić gostujući u Studiju 4 rekao je kako je ovo sretna scena, ali kasni 20 godina. Bit će to slučaj koji će se vući još mnogo godina, uvjeren je.

Ivica Todorić, kako stvari stoje, najvjerojatnije nije u Hrvatskoj. U Studiju 4 prije nekoliko dana bivši ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer rekao je kako je moguće da pojedini dijelovi represivnog sustava znaju gdje se nalazi.

Čini mi se neobičnim da se trenutačni boravak Todorića ne zna. Dobro je znati gdje se pojedini akteri nalaze neovisno o rezutatima istage, rekao je Žganjer.