Šibensko-kninski HDZ raspušta pet organizacija

Županijski odbor šibensko-kninskog HDZ-a donio je odluku o raspuštanju svojih ogranaka u Kninu, Pirovcu, Tribunju, Tisnom i Primoštenu gdje je ta stranka na lokalnim izborima polučila loš rezultat.

Odluku smo donijeli na sjednici u srijedu i to sukladno predizbornom dogovoru da ćemo raspustiti sve organizacije koje na lokalnim izborima ne poluče dobar rezultat. Ovih pet organizacija o kojima je riječ nisu još raspuštene nego je pokrenut proces razrješenja njihovih predsjednika i odbora kako bi na njihovo mjesto došli povjerenici i u roku od šest mjeseci pripremili sve za održavanje izbora za nova vodstva, rekao je njihov predsjednik Nediljko Dujić.

Svaki put pred ‘Oluju’ netko diže temperaturu u Kninu, pa je tako i sada, no navikla sam već na to. Statut HDZ-a je jasan i Županijski odbor može raspuštati gradske i općinske organizacije, a vjerojatno će dati i kakvo obrazloženje zašto nas raspuštaju i kada će dovesti povjerenika, rekla je predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac.

Na pitanje hoće li se opet kandidirati za šeficu stranke u Kninu nakon raspuštanja kninskog HDZ-a, Rimac je poručila neka procedura ide svojim tijekom i da ne misli izlijetati s izjavama prije vremena.