Šibenska policija osumnjičila ženu da je kockama za potpalu podmetnula požar

Šibenik, 29.07.2019 - Žena osumnjičena za podmetanje požara u Dubravi kod Šibenika privedena je u ponedjeljak sucu istrage Državnog odvjetništva u Šibeniku. foto HINA/ ŠibenikIN/ ik

Šibenska policija potvrdila je da je osumnjičila 53-godišnju ženu da je u subotu, 27. srpnja, na putu do posla kockama za potpalu podmetnula požar na području šibenske Dubrave, pri čemu je opožareno 900 hektara površine.

“Ta je 53-godišnjakinja predana pritvorskom nadzorniku te se čeka postupanje pred pravosudnim tijelima”, izvijestio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Kostanić je rekao da policija osumnjičenu piromanku tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Hrvatske autoceste (HAC) u ponedjeljak su potvrdile da se radi o njihovoj zaposlenici te najavili da će poduzeti daljnje korake u smislu reguliranja radno pravnog odnosa.

Portal ŠibenikIN neslužbeno doznaje kako je riječ o istoj ženi koja je već bila uhićena zbog potpaljivanja požara.Tada 51-godišnjaka, a danas 53-godišnjakinja, bila je uhićena zbog podmetanja sedam požara u šibenskoj Dubravi, u zaseocima Relje i Junakovići.

Od tih sedam požara šest je izazvala na privatnim parcelama mještana, a vatra se nije znatno proširila zbog samoorganiziranja i brze intervencije vlasnika terena. Zapalila je i jednu štalu, a vatru su prvi primijetili i ugasili policijski službenici koji su bili u preventivnom obilasku tog područja. Piromanki je tada prvo određena mjera jednomjesečnoga istražnog  zatvora, koja je zamijenjena mjerom opreza liječenja na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj instituciji.

Požar kod Dubrave još uvijek nije proglašen ugašenim. Danas na požarištu dežura i dogašava rubove terena 15 vatrogasaca čiji će se broj, prema potrebi, tijekom dana povećavati.

Hina/Nacionalno./D.P.