Senator traži zakon za zaštitu muškaraca kako ih žene ne bi navele na silovanje

Ilustracija/Nacionalno

Mnogi su muškarci pomislili, ali oni koji žive u Maleziji, da će napokon biti zaštićeni od žena. Naime, Malezijski je senator šokirao javnost predloživši zakon o seksualnom zlostavljanju koji bi štitio muškarce od toga da “budu zavedeni” na zločine poput silovanja. 


“Žene mogu “zavesti” muškarce i tako ih potaknuti na silovanje odjećom koju nose, svojim postupcima i riječima”, tvrdi senator Mohd Imran Abd Hamid, što je izrekao prošli mjesec u malezijskom parlamentu. 

“Predlažem zakon o seksualnom zlostavljanju koji bi zaštitio muškarce od ponašanja, riječi i odjeće na ženama koje mogu prouzrokovati da oni budu zavedeni do te mjere da počine incest, silovanje, seksualno zlostavljanje ili gledanje pornografije.

Ovo je važno jer nama (muškarcima) treba zaštita. Žene nas mogu svojim postupcima i načinom odijevanja zavesti da prekršimo zakon i uzrokovati da budemo optuženi za zločine. Tražim od ministara da razmisle o ovom kako bi muškarci bili sigurni, a zemljom vladao mir”, prenosi njegovu izjavu Unilad.

Nacionalno/D.Prša