Selak Raspudić predložila da se jedna saborska dvorana nazove po Kati Šoljić

Marija Selak Raspudić/Izvor: Nacionalno /D.Prša

Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Marija Selak Raspudić predložila je u četvrtak da se jedna dvorana u Hrvatskom saboru nazove po majci hrvatske domovine Kati Šoljić, nakon što se na prošloj sjednici Odbora otvorilo pitanje treba li neku od dvorana nazvati po ženi.

S obzirom da sve saborske dvorane nose imena po muškarcima, pa čak i po bojama, Selak Raspudić uputila je Odboru za ravnopravnost spolova inicijativu o imenovanju jedne dvorane ili salona po majci hrvatske domovine Vukovarki Kati Šoljić, priopćili su iz Mosta.

“Ako je Ante Starčević otac hrvatske domovine, onda je sasvim sigurno majka samostalne Hrvatske, s obzirom na žrtvu koju je prinijela njezinom nastajanju, Vukovarka Kata Šoljić”, istaknula je Selak Raspudić.

“I ne samo ona, nego i sve hrvatske majke, koje, premda same nisu bile u povijesnoj prilici politički djelovati, donijele su na svijet i utkale ljubav prema domovini i Jelačiću i Kvaterniku, Šokčeviću, Mažuraniću, Radiću, Kukuljeviću, Draškoviću i Anti Starčeviću, po kojima se danas zovu saborske dvorane“, dodala je.