Seksualni skandal u policiji: Bivši načelnik je kolegici koja ne može imati djece rekao: ‘Napravit ću ti ga za 50 eura…”

Temeljem zaprimljene pritužbe Nacionalnog sindikata policije kojom se ukazuje na više mogućih povreda službene dužnosti bivšeg načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske, obavještavamo kako su nadležne službe Ministarstva unutarnjih poslova obavile provjeru navoda.

Provjerom navoda utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je predmetni tijekom 2016. godine počinio težu povredu službene dužnosti iz čl. 96 Zakona o policiji opisanu kao zlouporaba položaja u službi ili izvan službe ili prekoračenje ovlasti u službi. Temeljem utvrđenog, on je 23. studenoga 2017. godine rješenjem načelnika PU virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, stoji u priopćenju PU virovitičko podravske.

Evo o čemu je riječ:

Provjera Ministarstva unutarnjih poslova utvrdila je da je Mirko Kostelac tijekom prošle godine zlorabio položaj i prekoračio svoje ovlasti.

Glas Slavonije piše da je Kostelac 23. studenoga rješenjem načelnika PU virovitičko-podravske udaljen iz službe, a protiv njega će se podnijeti i zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Na njegovo je mjesto u rujnu došao Siniša Knežević.

Razlozi zbog kojih je bivšeg načelnika prijavio Nacionalni sindikat policije doista su raznoliki, a iz sindikata poručuju da se takvo ponašanje ne može tolerirati nikome, a posebno ne policijskom službeniku.

“Prijavili smo ga jer nije normalno da, kada netko ima svatove, sve policijske patrole iz tog mjesta pošalje dalje. Uz to je jednoj kolegici, koja nažalost ne može imati djece, rekao da će joj za 50 eura napraviti dijete.

Jedan kolega na to mu je prigovorio, pa mu je načelnik rekao kako je bolje da šuti. Nakon nekoliko dana prebacio ga je na posao 60 kilometara od njegova mjesta stanovanja gdje je do tada i radio. Tako je i MUP-u nanio štetu jer do tada čovjek nije trebao nikakve putne troškove’, rekao je za Glas Slavonije predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić.

Upitan za komentar, bivši načelnik Mirko Kostelac nije htio davati izjave, a rekao je da je i dalje djelatnik MUP-a.

“Onaj tko je podnio prijavu protiv mene neka i kaže zbog čega me prijavio, a ja ću o tome reći što imam na mjestu gdje to bude trebalo. I dalje sam djelatnik MUP-a i nisam ovlašten davati bilo kakve izjave’, rekao je.