Šeks: Izmišljotina je da sam razgovarao s Lucićem ili Tomaševićem

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Mediji su objavili da će Alojz Tomašević u četvrtak ipak podnijeti ostavku, a navodno je za taj prevrat bio ključan poziv Vladimira Šeksa Franji Luciću. Te je medijske nastupe za N1 ekskluzivno komentirao Vladimir Šeks.

“Ja nisam ni danas ni ovih dana uopće razgovarao s gospodinom Franjom Lucićem i ovo je čista improvizacija ili čista izmišljotina, da bih ja razgovarao s gospodinom Lucićem i da bih ja djelovao u pravcu da bih nagovarao župana Tomaševića da podnese ostavku na mjesto župana. Dakle, niti sam razgovarao s gospodinom Lucićem oko toga niti s bilo kim, a niti s gospodinom Alojzom Tomaševićem. Prema tome sve je to jedna konstrukcija, jedna velika neistina”, kazao je Vladimir Šeks za N1.

Dodaje da ne zna hoće li Tomašević doista podnijeti ostavku: “Ja to gledam preko medija, niti se za koga interesiram. Znam koliko i vi o tome. Niti sam u tome sudjelovao niti dajem kojekakve savjete niti kojekakve nagovore niti bilo što”.

Ako Tomašević podnese ostavku, treba li onda ostati u HDZ-u?

“Koliko ja znam Predsjedništvo HDZ-a pokrenulo je postupak pred Visokim sudom časti HDZ-a tražeći njegovo isključenje i ako Visoki časni sud donese takvu odluku na prijedlog Predsjedništva, onda će Alojz Tomašević biti isključen iz HDZ-a. A što se tiče eventualnog postupka opoziva, o tome ja ne mogu govoriti, o tome govori zakon, o tome trebaju donositi odluku odgovarajuća tijela HDZ-a, o tome ja ni na koji način ne želim davati svoje mišljenje treba li HDZ ili ne treba pokretati postupak za opoziv župana. Iznenadili su me ti napisi da ja u tome sudjelujem kao da sam ja tako neki moćan faktor koji može jednim potezom telefonskog razgovora nagovoriti župana na ostavku. Ništa od toga, to je čista igra riječi, izmišljotina” kazao je Šeks.