Šefovi šumarija, mahom HDZ-ovci, dobili lijepu povišicu

Izvor: HŠ / Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić (lijevo) i premijer Andrej Plenković

Regionalni šefovi Hrvatskih šuma dobili su povišice tijekom protekle godine, i to u prosjeku oko 2000 kuna bruto.

Voditelji uprava šumskih područja (UŠP), kako smo doznali, lani su zarađivali u prosjeku blizu 28.000 kuna bruto, odnosno ugrubo oko 18.000 kuna neto. Primanja su im viša za 7 posto u odnosu na prethodnu godinu

Njih je ukupno 17, a zanimljivo je kako je velika većina u HDZ-u, i to na važnim, rukovoditeljskim mjestima. Tek par njih nije formalno u HDZ-u, ali politički su bliski toj stranci.

Već letimičan pogled na bazu podataka voditelja UŠP-a po Hrvatskoj otkriva kako je ta javna tvrtka pod strogom kontrolom vladajuće stranke i zapravo je nemoguće dospjeti na rukovoditeljsku poziciju bez članske iskaznice, piše Danica.hr

Politički aktivni

U Bjelovaru, primjerice, šef šumarije je HDZ-ov kadar Ivan Cug, a u Koprivnici je to stranački mag i član NO-a Podravke Damir Felak. Svugdje je uglavnom u dlaku isto, HDZ-ovi kadrovi drmaju regionalnim šumarijama.

Tako je na čelu šumarije u Karlovcu Marin Svetić, u Našicama Vlado Keglević, Novoj Gradišci Hrvoje Žakić, Osijeku Vlado Jumić, Požegi Milan Jurković.

Šef UŠP-a Sisak je HDZ-ov kadar Vlatko Petrović, u Vinkovcima je to Krasnodar Sabljić, a u Zagrebu Damir Miškulin. Mnogi od njih politički su vrlo aktivni te se pojavljuju kao kandidati na lokalnim izborima u svojim sredinama.