Povezite se

Crna Kronika

Šefica Muzeja naive prijavila kolegicu za prijetnje, policija ju pritvorila

Objavljeno

-

Gabrijela Krmpotić

Ravnateljica Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti Gabrijela Krmpotić Kos prijavila je u petak šeficu računovodstva Dijanu Novotny, kako je rekao njezin odvjetnik, zbog prijetnji i napada, a ista je zadržana u pritvoru do jučer te je u popodnevnim satima puštena, piše u nedjelju Jutarnji list.

Milko Križanović, odvjetnik ravnateljice Krmpotić Kos, potvrdio je da je njegova klijentica bila napadnuta u svojim radnim prostorijama te da je cijeli slučaj prijavila policiji, navodi dnevnik.

Kolegica ju je napala na radnome mjestu. Pozvala je policiju i istraga je u tijeku. Prijavila je kolegicu zbog prijetnji i nanošenja tjelesnih ozljeda rekao je odvjetnik Križanović.

Vladimir Novotny, suprug Dijane Novotny, rekao je za Jutarnji list da je njegova supruga puštena iz pritvora jučer oko 13 sati, ali nije mogla razgovarati.

Ne mogu vjerovati da su majku malog djeteta koja u Muzeju radi tri godine i nikad ranije nije imala problema sa zakonom, a ni na poslu, zadržali preko noći u pritvoru. Istodobno državne institucije vode osobe na čije su ponašanje i drugi ranije upozoravali, stoga ovim putem molim sve ljude koji su imali slične probleme s dotičnom, da nam se obrate kako bi istina napokon izašla na vidjelo rekao je Novotny.

Ravnateljica Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti Krmpotić Kos postala je u rujnu 2019. godine nakon što je dotadašnja ravnateljica otišla u mirovinu.

Nastavi pregledavati

Crna Kronika

Umro Josip Biljan načenik PU Ličko senjske

Published

on

Josip Biljan/Nacionalno

Danas je iznenada u Gospiću umro načenik PU Ličko senjske Josip Biljan (58).

Josip Biljan načelnikom PU Ličko senjske imenovan je 2017. godine na petogodišnji mandat. U Gospić je na mjesto  načelnika PU ličko-senjske došao iz Prihvatnog centra Ježevo u kojemu je bio voditelj 13 godina.

Rođen je u Gospiću (Mašaluk) gdje je i živio do odlaska na fakultet, ali se uvijek vraćao u svoju rodnu Liku.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Policija potvrdila da je u Savi pronađeno tijelo ubijenog 21-godišnjaka

Published

on

Zagrebačka policija u srijedu je potvrdila da je tijelo nedavno pronađeno u rijeci Savi, istočno od Zagreba, 21-godišnjak zbog čijeg je ubojstva uhićen 19-godišnji Osječanin.

Za to ubojstvo policija je 23. ožujka osumnjičila 19-godišnjaka kojega tereti da je na zasad neutvrđen način ubio dvije godine starijeg poznanika i potom njegovo tijelo bacio u rijeku.

Osumnjičeni je prema tvrdnjama policije 7. ožujka oko 17 sati doputovao iz Osijeka u Zagreb nakon čega se uputio na nasip u blizini naselja Prečko odakle je s mobitela nazvao žrtvu koju od ranije kratko poznaje i pozvao ga da dođe na to mjesto.

Na njegov poziv 21-godišnjak je ubrzo došao do nasipa, a nakon kraćeg razgovora spustili su se do obale rijeke Save gdje je 19-godišnjak, na za sada neutvrđen način, ubio 21-godišnjaka, a potom njegovo tijelo bacio u rijeku, utvrdila je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Pet dana kasnije 28. ožujka oko 14.30 sati u Strmcu Bukevskom je prolaznik uočio tijelo i to dojavio policiji.

Nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku policija je izvijestila da je u ponedjeljak 30. ožujka potvrđeno da se radi o ubijenom 21-godišnjaku.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

PUZ: Opljačkana banka u Maksimirskoj, nema ozlijeđenih

Published

on

Uz prijetnju vatrenim oružjem, u ponedjeljk ujutro je za sada nepoznati počinitelj opljačkao banku u zagrebačkoj Makimirskoj ulici, a pri tom nitko nije ozlijeđen, kratko je izvijestila policija.

Rabojništvo je počinjeno oko 10,30 sati, a za sada se ne zna koliko je novca oteo.

Policija provodi očevid i traga za razbojnikom.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije