Šef u policiji pijan izazvao prometnu, udaljen je s dužnosti

Šef u policiji PU ličko-senjske u subotu je pijan za volanom izazvao prometnu nesreću nakon čega je udaljen i službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

Jučer, 30. rujna 2023. godine oko 19.15 sati na dionici državne ceste broj 50/II, u mjestu Janjče, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Do prometne nesreće je došlo kada je 56-godišnji policijski službenik Policijske uprave ličko-senjske izvan službe, upravljao službenim automobilom pod utjecajem alkohola (1.16 g/kg), te je izlaskom iz oštrog nepreglednog zavoja na ravni cestovni potez zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, izgubio nadzor nad upravljačem automobila i sletio udesno ispod razine kolnika gdje je udario u smjerokazni stupić za označavanje ruba kolnika, a potom u stablo.

Sukladno Zakonu o policiji zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe kada teško šteti ugledu policije, policijski službenik koji je ujedno i rukovoditelj u Policijskoj upravi ličko-senjskoj je Rješenjem načelnika Policijske uprave ličko-senjske udaljen iz službe, te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.