Sedmi dan nema traga Matei Anaković: Policija tragom dojava provjeravala područje Splita i Osijeka, nažalost, bez rezultata

Matea Anaković

– Aktivno radimo na potrazi, nismo skoncentrirani samo na Šibenik, provjeravano sve informacije koje dobijemo, pa tako i područje Splita, Osijeka, gdje god nas trag odvede. U tijeku je i provjeravanje snimki video nadzora koje dosad, nažalost, nisu dale rezultata, ali nastavljamo dalje i koristimo sve tehničke mogućnosti i informacije ljudi – kazala nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Mateina majka Maja Anaković u utorak je za ŠibenikIN ispričala da je poznanik obitelji vidio Mateu kako ulazi u bijeli automobil ispred zgrade na Baldekinu u kojoj obitelj živi. Uz to, majka je kazala da je Matea izvadila karticu iz svog mobitela i ostavila je kod kuće.

U petak popodne Matein djed, inače zaposlen kao domar u Medicinskoj školi koju nestala 17-godišnjakinja pohađa, nazvao je Mateinu majku u petak popodne da joj kaže kako se taj dan nije pojavila na nastavi. Nakon što je obitelj nije uspjela naći u gradu, policiji su u petak navečer prijavili nestanak.

Matea Anaković visoka je oko 160 centimetara, srednje je tjelesne građe, duge ravne kestenjaste kose, a u trenutku kad je otišla iz stana bila je odjevena u majicu tirkizne boje, plave traper hlače izrezane s prednje strane ispod kojih je imala crne tajice. Nosila je zlatno-crne Skechers tenisice te je sa sobom imala crni ruksak marke Adidas.

Iz policije mole sve građane da ako imaju bilo kakve informacije o Matei da ih prijave u najbližu policijsku postaju ili na broj 192.