Sedam novozaraženih u Istri

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je tijekom protekla 24 sata u Istri a taj je broj novozaraženih znatno manji jer je u nedjelju bilo i puno manje testiranja, izvijestio je u ponedjeljak istarski Stožer Civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 70 uzoraka briseva na Covid-19 te je potvrđeno sedam novozaraženih osoba s područja županije. Kod dvije osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima, po jedna je iz Rijeke te iz Bosne i Hercegovine, dok se u pet slučajeva radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe”, istaknuo je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac.

Tijekom jučerašnjeg dana izliječeno je 27 osoba, trenutno je u Istri 275 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalaze 363 osobe.

“Kao i uvijek tijekom vikenda imamo manje testiranja, a samim time manji je broj novozaraženih. Bolnica nam se pomalo puni, trenutno je 21 osoba hospitalizirana, no nema razloga za zabrinutost jer je stanje u pulskoj Općoj bolnici pod kontrolom. Svi su pacijenti smješteni u staroj Mornaričkoj bolnici”, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

(Hina)