SDP SMŽ poručio: Župane Žiniću i dožupane Rosavec nije vrijeme za igru i nije vrijeme za skrivanje podataka ili političke igre!

Gradonačelnik Dalibor Domitrović/N1

Na redakciju našeg portala pristiglo je priopćenje SDP-a Sisačko moslavačke županije kojeg potpisuje predsjednik Nikola Domitrović, u kojem se upozorava na posljednje događaje i radnje Stožera civilne zaštite Sisačko – moslavačke županije koji su dokaz nesnalaženja i netransparentnog rada župana Žinića i njegovog zamjenika Rosavaca.

U trenutku kada je u pitanju zdravlje naših sugrađana i doslovno pitanje života građana tražimo od župana i dožupana transparentan rad i redovito izvještavanje javnosti o stanju u našoj županiji.
Ne znamo zašto Stožer skriva podatke i/ili revidira izvještaj struke. Ovo nije trenutak kada se trebao igrati, već trebamo odgovorno raditi svoj posao i slušati i poštivati odluke struke.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Predmet: Priopćenje za medije SDP SMŽ – Zabrinjavajuće stanje u Sisačko-moslavačkoj županiji! Skriva li županijski stožer nešto?
Poštovani,
građani Siska i Sisačko – moslavačke županije imaju opravdan razlog za zabrinutost. Dok mnoge druge županije već danima ne bilježe novooboljele, na području Siska imamo 4 oboljele osobe od nedjelje.
Nažalost županijski stožer civilne zaštite kojim rukovodi dožupan Roman Rosavec u svojim izvješćima ne navodi kako su se osobe zarazile, jesu li bile u samoizolaciji, jesu li kontakti oboljelih ili virus Siskom kola bez nadzora?!
Nesigurnost kod građana izaziva i činjenica da je ravnatelj zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije dr.
Inoslav Brkić u nedjelju dao negativno mišljenje o ukidanju propusnica zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Također ravnatelj zavoda nije jučer sudjelovao niti na press konferenciji Stožera civilne zaštite Sisačko – moslavačke županije na kojoj je župan priopćio da ima pozitivno mišljenje epidemiologa za ukidanje propusnica na području Sisačko – moslavačke županije, iako imamo javno dostupno mišljenje od dan ranije koji navodi upravno suprotno!

Građani Siska i Sisačko – moslavačke županije zaslužuju transparentnost kao i svi drugi građani u Hrvatskoj i moramo imati informaciju što se u Sisku događa i gdje su i kako zadnje 4 osobe zaražene. Stožer u našoj županiji nažalost igra se sa zdravljem naših sugrađana i ne daje dovoljno transparentne podatke, što direktno ugrožava zdravlje naših sugrađana.

Dajemo primjer kako to rade druge županije:
“na području Zadarske županije imamo jednu novooboljelu osobu te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus na našem području 82. Novozaražena osoba djelatnica je Ortopedske bolnice u Biogradu.”
Na primjeru transparentnog i jasnog izvještaja građani znaju gdje je povećana opasnost i kako se mogu ponašati, dok se kod nas Stožer igra i tko zna što skriva?! Župane Žiniću i dožupane Rosavec nije vrijeme za igru i nije vrijeme za skrivanje podataka ili političke igre! U pitanju je zdravlje i životi naših sugrađana.

Postanite ozbiljni, poštujte i slušajte savjete struke, nacionalnog stožera i radite na zaštiti zdravlja i života naših sugrađana.
S poštovanjem,

Predsjednik SDP SMŽ
Nikola Domitrović