SDP SMŽ: “Osobno zadovoljstvo župana Žinića, izdizanje iznad okvira razumnog ponašanja nije važnije od očuvanja zdravlja bilo kojeg građanina”

Na nepojmljivo, u krajnju mjeru začuđujuće ponašanje župana Sisačko moslavačkog Ive Žinića (HDZ) i njegovog sina Daria Žinića (HDZ) zbog organiziranja navodnog “korona partya”, reagirao je SDP Sisačko moslavačke županije čije priopćenje donosimo u cijelosti:

U trenutcima kada se naša država i sugrađani susreću i bore s kriznom situacijom izazvanom pojavom COVID-19 virusa te konstantnim pozivima i apelima Nacionalnog stožera za zaštitu i spašavanje OSTANI DOMA, najoštrije osuđujemo neodgovorno ponašanje župana Žinića i najodgovornijih ljudi naše županije.

Izvanrednim Izvješćem za 22. ožujak 2020. godine Stožera civilne zaštite Sisačko – moslavačke

županije obaviješteni smo da je u Sisačko – moslavačkoj županiji dijagnosticiran novi pacijent s novim koronavirusom COVID-19.

Nacionalni Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske iz dana u dan poziva sve građane na odgovorno ponašanje, ali nažalost zbog velikog broja zabilježenog neposluha građana uvode se sve veća i veća ograničenja za kretanje građana i smanjenje socijalnog kontakta. Upravo zbog neodgovornosti pojedinaca sve veću štetu i povećanu opasnost od zaraze trpe ostali građani Republike Hrvatske. Zaista nam je neshvatljivo da se upravo oni koji bi trebali biti najodgovorniji ponašaju krajnje neodgovorno i neprihvatljivo. Župan Ivo Žinić svojim bi ponašanjem trebao biti primjer svim građanima, a on zajedno sa suradnicima našim sugrađanima šalje krivu poruku i krši sve ono na što danima apelira Nacionalni stožer.

Ovim putem želimo pružiti potporu svim aktivnim sudionicima u borbi protiv daljnjeg širenja virusa COVID-19 i pozivamo sve građane naše županije na odgovorno ponašanje, slušanje uputa i prilagodbu svakodnevnog načina života novonastalim situacijama.

Također, veliko HVALA svima na nesebičnom doprinosu, danima i tjednima žrtvovanja provedenih u borbi protiv širenja virusa. Članovima stožera, zdravstvenim radnicima, policiji, zaposlenicima u trgovinama i svim onim djelatnostima koje rade i koji su žrtvovani kako bi se svakodnevni život naših sugrađana mogao odvijati.

Ničije osobno zadovoljstvo pa ni župana Žinića i izdizanje iznad okvira razumnog ponašanja nije važnije od očuvanja zdravlja bilo kojeg građanina i zamolili bismo sve da se ponašaju u skladu s uputama Nacionalnog stožera kako bismo što prije izašli iz ove krizne situacije. Sada nije vrijeme za izdizanje iznad zakona, sada nije vrijeme za samovoljno ponašanje, sada nije vrijeme za pokazivanje mišića, već je vrijeme odricanja, solidarnosti I pridržavanja uputa izdanih od stožera.

Budimo odgovorni, slušajmo upute, čuvajte se i ostanite doma.

S poštovanjem,

SDP Sisačko – moslavačke županije, Nikola Domitrović