SDP-ovcu Peđi Grbinu nešto ni nakon 29 godina nije jasno !!!

U Lučkom je u subotu svečano obilježena 29. godišnjica osnutka Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko koja se tijekom Domovinskog rata proslavila kao jedinica za posebne namjene, koja je obavljala najteže zadatke. Tijekom tih 29 godina rada i postojanja zaštitni znakovi ATJ-a su mač i štit s grbom hrvatske šahovnice koja počinje s bijelim poljem.

Ipak, kao što je poznato da je šahovnica simbol specijalne jedinice iz Lučkog, to očito nije bilo poznato ili ga je smetalo, SDP-ovog saborskog zastupnika Peđu Grbina jer se nije mogao suzdržati da ne komentira grb ispred kojega je prilikom svečane obljetnice govor održao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Može mi netko objasniti ovaj grb iznad Božinovića. Ono, jedno je kad Francuzi fulaju albansku himnu, ali kad sam ne znaš svoje simbole…”, napisao je Grbin na Twitteru i ‘ostao živ’.

Eto koliko zlobe, zavisti i jala, trebalo mu je samo 29 godina da primijeti grb koji ga ‘smeta’.

Pojašnjenje Grbinu još jednom dajemo na uvid od nekadašnjeg pripadnika ATJ Lučko, Vlade Marića:

“Ovaj grb se nalazi na ‘zidu ponosa’ naše Udruge u bazi današnje Antiterorističke jedinice Lučko. Antiteroristička jedinica Lučko osnovana je 7. 9. 1990. g i uz Prvi hrvatski redarstvenik to je PRVA legalna i oružana postrojba u Republici Hrvatskoj.
Kada je ATJ Lučko formirana, ona je nastala od Prvog hrvatskog redarstvenika.
Njeni ratni pripadnici čiji sam i ja bio pripadnik od prvih dana nisu htjeli nositi zvijezde na kapama već su prvi u Republici Hrvatskoj nosili s ponosom svoj hrvatski grb tada s prvim bijelim poljem.
Pod njim su naši ratni pripadnici slomili zube veliko srpskom agresoru a naši ratni prijatelji ginuli na ratištu. Zato ne ćemo nikada nikome dopustiti da se taj dio hrvatske povijesti izbriše.
Koliko god hrvatski grb s prvim bijelim poljem neki krugovi osporavali i sviđalo se to nekome ili ne. Uvjeren sam da će vječno krasiti bazu ATJ Lučko dokle god bude živ i zadnji ratni pripadnik ove najelitnije postrojbe u Domovinskom ratu… “