SDP-ovci se okupljaju s ciljem smjene šefa stranke

Hina

Oko 80 članova SDP-a okupit će se danas u Kamanju kako bi raspravili o stanju u toj stranci nakon što je Statutarna komisija potvrdila srpanjsku odluku Glavnog odbora o suspenziji četvorice članova Predsjedništva SDP-a.

Prema najavi načelnika općine Damira Mateljana, većina članova potpisnika pisma kojim se tražila smjena predsjednika Davora Bernardića najavili su dolazak u Kamanje.

Mateljan, jedan od 93 potpisnika, ističe kako se javnosti želi poslati poruku da „postoji kritična i homogena masa onih članica i članova SDP-a koji traže smjenu Bernardića i nove izbore”.

Cilj je sastanka, dodao je, pokazati da postoji kritična masa u stranci koja će zauzeti stajalište i donijeti zaključke kako dalje nakon što je Statutarna komisija potvrdila odluku Glavnog odbora stranke o dvogodišnjoj suspenziji četvorice članova Predsjedništva – Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

“Nema u tome ničeg dramatičnog ni neobičnog, ali je važno da se sastanak održi i da javnost zna da postoji kritična i homogena masa članica i članova SDP-a koji traže smjenu Bernardića i nove izbore. Želimo pokazati da smo još tu, da postojimo i imamo viziju kako treba izgledati SDP”, rekao je Mateljan i najavio da će na sastanak biti pozvani i predstavnici medija.